Pesten vagy Szegeden orvosi?
Sziasztok.Szerintem mindkettőre lesz elég pontom de nem tudok dönteni.Pest nekem közelebb volna sokkal,viszont a nővéremék szegeden laknak.
Mi szól egyik és másik mellett?
Köszi a válaszokat.
A sote ha jól tudom, világviszonylatban a legelismertebb magyar egyetem.
Ezek után szerintem nem kérdés. A nővéredékkel találkozol hétvégén, nehogy már emiatt válassz egyetemet. Mi van, ha jövőre elköltöznek?
Soha ne add alább, csakis a legjobbat célozd meg mindig.
Szerintem egyforma jó mindkettő...sőt mind a 4 orvosi egyetem.
De könyörgöm, SOTE-ra menj, mert elég necces, hogy engem felvesznek-e SZOTE-ra. :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Ide írtam egy nagyon hosszú választ, hátha segít dönteni:)
Köszi a válaszokat.
Szegeden is koleszban laknék,illetve Pesten is szerintem.
Engem két szempont befolyásol nagyon.Az egyik az,hogy a város mennyire élhető.Számomra Pest nagyon irritáló,kifejezetten rosszul érzem magam a tömegben,azokon a köszös környékeken ami ott fellelhető.Miskolc mellett lakom egyébként,egy kis városban..Talán ez az oka.Vajon megszoknám Pestet?
A másik szempont természetesen az oktatás.Pesten talán dupla lélekszámú csoportokban lennének óráim,ez nem hátrány?A kisebb Szegeden nagyobb lehetőségem volna kibontakoztatni magam,ha jó vagyok valamiben.Peste mennek a legtöbb pontszámmal,tehát nagy számban a legokosabbak.Ott talán én volnék egy,a sok közűl..
Szeged nagyon-nagyon tiszta város. Én is jártam már Pesten, és tudom milyen viszonyok uralkodnak ott. Szemét-szemét hátán, pisi szagú aluljárók, metrómegállók, bunkó emberek. Szegeden most voltak/vannak hatalmas újítások, nagyon modern város.
1 baj van: diákmunkát nehezen fogsz találni!:S:S:S
10:54-es vagyok. Hozzád hasonlóan nem bírom Pestet. Kéthetente járok arra barátom miatt, és annyi bőven elég belőle.
Szeged viszont tiszta, szép, rendezett, kevesebb a koldus.
Meg mondjuk engem egyszerűen jóérzéssel tölt el, mikor minden reggel a dóm előtt megyek el:)
Nem is olyan nagy ugye, mint Pest, szóval minden elérhető közelségben van, nem kell 2 órát utazni a város egyik feléből a másikba. De azért ahhoz elég nagy, hogy az ember ne unja meg fél év alatt.
Az oktatásban meg nincs nagy különbség az egyetemek között. Biztos van, ami Pesten jobb, de van olyan, ami Szegeden.
Oktatásban a legjobb a Debreceni Egyetem egyébként, gyakorlat szempontjából a Semmelweis...
DOTE OLLÉÉÉÉ!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!