Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Manapság mi a hiány szakma?

Manapság mi a hiány szakma?

Figyelt kérdés
Mi a hiány szakma és mit lenne érdemes elkezdeni szerintetek? Szeretnék majd kimenni valami szakmával külföldre de nem tudom mik a hiányszakmák itthon és külföldön.
2011. jún. 3. 09:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Jó kőművesből, ácsból hiány van, sajnos sok a kontár, hozzá nemértő ember. Rendőrből is hiány van állítólag, egészségügyi dolgozókból is, igaz én se mennék ágytálat pucolni minimálbérért.
2011. jún. 3. 14:39
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
Nagy szart érdemes orvosnak tanulni, egy rezidens annyit keres mint egy pénztáros...
2011. jún. 3. 18:20
 13/20 anonim ***** válasza:
50%
Aha, Magyarországon.
2011. jún. 3. 19:48
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
Akkora hiány van itthon az orvosokból, hogy napirendre tették az oktatásügynél, hogy aki orvosit végez és nem Magyarországon helyezkedik el, annak a komplett tandíját vissza kell fizetnie (teljesen jogosan). Az meg félévente millióba kerül.
2011. jún. 3. 21:10
 15/20 anonim ***** válasza:

Az, hogy abszolút jogos-e, szerintem nem olyan egyértelmű.

A magyar orvosok fizetése kritikán aluli, már csak ezért sem mondanám csuklóból abszolút jogosnak a dolgot. Nem azért tanul valaki 12 féléven keresztül egy hiányszakmát, hogy utána minimálbér környékén keressen.

Aztán még előjön az EU-kérdés is. Ha valaki az EU-ba megy el dolgozni, az ugyan miért "hazaáruló"? Az EU-ból jelenleg nagyon sok pénz folyik be Magyarországra, igy ha valaki oda megy dolgozni, azzal közvetve továbbra is támogatja Magyarországot.

Szóval el lehet ezen gondolkozni, de enyhén szólva is túlzás, hogy 12 milliót visszafizettetnének ezért.

2011. jún. 4. 11:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Ja, és ugye ez az intézkedés még tovább csökkentené az orvosira felvételizők számát. Valószinűleg nem sok olyan ember lenne, aki 18 évesen biztosra eldönti, hogy ő soha nem fog kimenni külföldre. Igy majd választ valami más szakmát, de hülye lesz orvosnak menni, amikor ide lesz betonozva. Ráadásul onnantól kezdve az államnak nem is lenne gondja a fizetések növelésére, hiszen úgyis itt vannak tartva kényszerből az orvosok.
2011. jún. 4. 11:52
 17/20 anonim ***** válasza:
77%

Csak a "közvetve" típusú bevételekkel kalkulálni sem lehet, nem is fix és garantált.

Az állam elkölt 12 milliót/orvoshallgatóra (azért, hogy legyen orvos MAGYARORSZÁGON), az meg elmegy és egy forintot nem hoz vissza az államnak. Szóval ekkora tételnél már jogos, hogy korlátozni kell őket. Ennyi pénzből az állam termelhetne magának 6-7 képzett mérnököt, amire szintén szükség van.

Vannak olyan információim, miszerint a 2014-ben felvételiző orvoshallgatóknál tervezik először a szigorításokat, de ezt csak egy bennfentes ember ismerősétől hallottam, szóval nem 100%.

2011. jún. 4. 14:24
 18/20 anonim ***** válasza:
Még mindig azt mondom, hogy lehet róla vitázni, hogy jogos-e, viszont előre boritékolom, mi lesz az eredménye annak, ha ezt bevezetik. Kevesen fognak orvosi pályára jelentkezni. Még nagyobb lesz a hiány. Mert Magyarországon a kényszerités a nyerő, nem pedig az elfogadható feltételek megteremtése.
2011. jún. 4. 16:37
 19/20 anonim ***** válasza:
Hiányszakmáknak számítanak a fizikusok és a matematikusok is. Nyilván ahhoz hogy valaki ez legyen, adottság is kell.
2011. jún. 6. 10:55
 20/20 anonim ***** válasza:
Igen ám csak ha külföldre megyek gyógyitani akkor havonta keresek félmillát abból simán vissza fizetem 12millás orvosit.Utána meg élek mint Marci hevesen.Totál nemfog érdekelni hogy 12millát kicsengetek azért,hogy egy normális életem legyen.ha választanom kell akkor inkább fizetek ennyit mint,hogy a kukás körülröhögjön a fizetésem miatt itthon.
2011. jún. 6. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!