Valaki le tudná írni a szóbeli érettségik menetét?
Behívnak a terembe, odamész az asztalhoz, húzol 1 tételt, leülsz a helyedre, van rá legalább fél órád kidolgozni. Ha hamarabb kész vagy, jelentkezhetsz és ha van rá lehetőség, akkor odamész a tanári asztalhoz. Leülsz. Szépen elmondod, hogy melyik tételt húztad, és kifejted. A tanárod majd tesz fel kérdéseket, ha úgy gondolja, vagy ha elakadsz, akkor segít. Ott lesz még 1 csomó másik tanár, meg az elnök. Velük ne foglalkozz. Az elnök esetleg kérdezhet tőled valamit, de az nem számít bele a feleletedbe.
Miután végeztél, akkor húzol egy másik tételt, leülsz kidolgozod, lefelelsz újra. Ez igaz a magyarra, és a törire.
Angol érettségin túl régen voltam, de ott is húzol tételt, és lesz időd gondolkodni rajta (nyelvi tételen szerintem nincs mit kidolgozni). Odamész, elbeszélgettek angolul. Van képleírás, talán valami szituáció is, de a nyakam nem teszem rá.
Végzel, köszönsz, kimész.
Örülsz:D
Köszi!
Az angolt valaki kifejtené, hogy pontosan hogy is van? Lehetőleg valaki olyan aki nem rég volt.
Egyébként a pontok így alakulnak?: nyelvtan:25 Irodalom: 25 Angol:33 Töri:60 ?
Köszönöm, ilyenre voltam kíváncsi.
Magyarból hogy van? Először kihúzom a 2 tételt és kidolgozom mindkettőt, vagy külön-külön kell?
És van olyan nyelvtani tétel ahol feladat is van? Azt honnan tudom?
Egyszerre húzod ki, de előadni úgy adod elő, ahogy szeretnéd. Legalábbis tőlem megkérdezték (meg mindenki mástól, hogy melyikkel szeretnék kezdeni).
A nyelvtannál le lesz írva a feladatban, hogy mit kell csinálni. Van olyan, amikor össze kell párosítani idézeteket műfajokkal, van, amikor mondatokat kell elemezni, van, hogy el kell mondani a nyelv eredetét stb. Ezt már biztos megbeszéltétek órán a tanárotokkal, hogy milyen tételek vannak. Minden le lesz írva, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!