Érettségizők! Vagy akik már le érettségiztek! Hogyan számolják ki a végleges eredményt? Átlagot vonnak szóbeliből+irásbeliből? Vagy valami % szerint?
Üdv
idén érettségizek, és nem tudom hogy számolják ki a végleges érettségi eredményeket, szeretnék tisztában lenni vele mert az irásbeli eredményeit már tudom, és jó lenne tudni hogy vajon miből mennyire tudok javítani a szóbelivel. Átlagot vonnak a kettőből? Úgyértem hogy pl irásbeli 4es szóbeli 5ös és akkor 9:2=4,5?? Mondjuk ez hülyeség de nem vágom hogy csinálják. Valaki ma megpróbálta elmagyarázni de nem értettem meg. Szerintem még ő sem értette csak okoskodott :D
Le is írom hogy milyen lett az írásbeli majd írjatok már hogy ez kb milyen jegyenk számít, illetve a szóbelin hány pontot kell összeszednem a javításhoz?
Magyar : 56 pont a 100ból (ez idáig 3 ha jól tudom, a szóbeli hány pontos és mennyit kell még összeszednem hogy javítsak 4esre vagy talán 5ösre ha ez lehetséges)
Matek 27 pont a 100ból, ez vili meg van a 2es.
Töri 57 / 100 (ugyanaz a kérdés mint a magyarnál)
Angol 91/ 117 ( ??? )
Rendészeti ismeretek 79/ 100 (???)
Kösz.
Az írásbelire nem adnak jegyet. Ott a pontok számítanak. Bár látom miért iskerült 27%-osra a matekod:P
Szóval töriből pl. van 57 pontod a 100-ból. Mondjuk a szóbelid max pont lesz, tehát 50 pont, akkor lesz 57+50=107 pontod a 100-ból, ami ugye 71%
Bár azt nem tudom miből mennyi a max pontszám, de így kell kiszámolni
Jézus...azért ezt végzősként nem tudni elég gázos.
Nem kapsz külön jegyet. Összeadod az írásbeli és a szóbeli pontszámát, és megnézed, hogy az összesnek (matekon kívül mindegyik összesen 150 pont) hány %a.
Nyugtass meg, hogy azért a % számítás még megy.
Matekból 100 a max, minden másból 150. Igen, a nyelvekből 33 pont szerezhető szóbelin.
Te tényleg nem tudsz százalékot számítani? Ez félelmetes :O :O
Itt utánanézhetsz egyenként mindegyik ponthatárnak a vizsgaleírásoknál:
"Mondjuk a szóbelid max pont lesz, tehát 50 pont"
A töri szóbeli 60 pontos. A magyar 50, az angol 33, a rend. ismeretek meg 50. (Bár mondjuk az előző válaszból ezek már egyértelműek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!