Ha be szeretnék lépni a seregbe, mit kell tennem?
Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok.. csak annyi, hogy bemegyek és mondom hogy jónapot szeretnék katona lenni?2011. máj. 25. 16:52
1/3 anonim válasza:
BME nyiltnapokon nagyon jól elmagyarázzák a felvétel menetét. De a honlapjukon is van rengeteg info. Azt is el kell dönteni hogy tiszti karra, vezetői posztokra hajtasz-e vagy csak simán tankal akarsz lövöldözni. Több kar meg szak is van amit választhatsz, azokat is érdemes végignézni. továbbá kell tenned fizikai és pszichológiai alkalmassági vizsgát, illetve valami módon tanulmányit is. De olyan is van ha van valami jó szakmád, vagy egy jó diplomád, amire szükség van a seregben, akkor azzal is felvesznek. Építőmérnöktől kezdve, tanárokon át programozóig, szinte mindenféle végzetséggel felvesznek, csak kelljen nekik pont olyan mint ami neked van és pont te. De nálad a korból adódóan valószínüleg a felvételi rendszeren kell jelentkezned.
2/3 A kérdező kommentje:
sima sorkatona lennék..:) ahoz is kell egyetem?
2011. máj. 27. 22:53
3/3 anonim válasza:
Nem kell. Felvételi rendszerben tudsz szerintem jelentkezni, de lehet hogy úgy is megteheted hogy tényleg bemész és megérdeklődöd. Fizikai és pszichológiai alkalmassági vizsga mindenképp kell. Ha felvételi rendszerben jelentkezel, akkor a szükséges ponthatár is, illetve hogy első helyen legyen az egyetem megjelölve. De lányként kemény dolgod lesz, ugyanazt a teljesítményt kell hoznod mint a férfiaknak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!