Az informatika szóbelin miből áll össze a 30 pont? Mik az értékelési szempontok?
az írásbelim 100 pontos lett,viszont attól tartok h az 5ös eléréséhez legalább 20 pontot nem fogom elérni a szóbelin.
ezért érdekelnének az értékelési szempontok,mivel ez az első előrehozott érettségim ezzel nem vagyok tisztába.
annyi sztem meglesz :) csak beszélj!...am én is előre hozott érettségit tettem informatikából:)
ezeket a szempontokat találtam:
Logikai felépítés, vázlat (6 pont)
Jó időbeosztás. Hogyan tudja hangsúlyozni a mondandóját, elvész-e a részletekben, vagy látja a téma súlyponti részeit? Kiemeli-e a lényeges dolgokat?
Kifejezőkészség, szaknyelv használata (6 pont)
Mennyire pontos a fogalmazása, az esetleges felületességek csak az időbeli korlátok miatt vannak-e, vagy a megértés hiányáról tanúskodnak? Mennyire érti az anyagot, milyen súlyúak a betanult, besulykolt, de meg nem értett tananyagok?
Tartalmasság (12 pont)
Mindent tartalmaz-e, ami a témakörhöz szükséges? A tárgyi tévedéseket, rossz magyarázatokat, mint hiányosságokat kell figyelembe venni.
Kommunikatív készség (6 pont)
Lehet-e a vizsgázót a témában vezetni? Ha elakad, hogyan reagál a segítségre, megérti-e amit kérdez a bizottság, mennyire rugalmasan gondolkodik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!