Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van joga ehhez a magyartanárnak?

Van joga ehhez a magyartanárnak?

Figyelt kérdés

A magyartanárunk rendszeressen behív minket a könyvtárba (ő a könyvtáros is)tanítási órák után,hogy feleljünk, felmondjuk a verseket amiket feladott régebben leckének.

Van ehhez joga?

2011. máj. 23. 16:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%
Igazából nincsen hozzá joga,mert a tanítási idő addig tart ameddig,utána nem vagy köteles ottmaradni. Más kérdés,hogy megteheti-e,mert mint látod megteheti. Ha nemet mondanátok ,akkor úgyis megszivatna. Akartam is kérdezni hogy hanyadikos vagy,de általánosba ezt méginkább megteheti,középiskolába ilyet nem csinálnak,ott működik a max 1-2 ember óra elején felel történet,a verset vagy egyéb megtanulandót beleépíti a feleletbe,aztán témazáróba meg kollektívan leírja mindenki. Mi anno általánosba órán feleltünk le versből mindannyian,igazságtalannak tartom hogy ott tartson titeket tanítási idő után,de felesleges ellenkezni,mert csak ti járhattok rosszabbul
2011. máj. 23. 17:58
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes választ.Talán igazad van.
2011. máj. 23. 18:02
 13/18 anonim válasza:
46%

Szerintem semmi joga nincs hozzá. Most képzeld el, ha minden tanár ezt csinálná. Akkor lényegében tanítás után kezdődne az egész nap elülről rögtön.

Azért tanár, hogy az óra keretei között képes legyen megtanítani az adott anyagra, ill. számon kérni. Ha erre képtelen, akkor mit keres ott?

Az más kérdés, hogy mindig a tanárnak van igaza...

2011. máj. 23. 20:00
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Először a verstanulás az, aminek soha nem értetem az értelmét. Úgysem jegyzi meg az ember, akkor meg minek? Másodszor pedig lehet, hogy jobban jártok ezzel, nálunk az óra fele mindig a számonkérésekkel ment el, nem is sikerült befejezni az anyagot érettségiig...
2011. máj. 23. 20:16
 15/18 anonim ***** válasza:

A verstanulásnak az a lényege, hogy sokat fejleszti az embert. Másrészt nem árt, ha kicsit művelődik. És hidd el, ha jól megtanulod, akkor évek múltán is benned marad. (ha nem is teljesen az egész).

De, hogy a kérdésre válaszoljak, nincs joga hozzá, de sajnos ez van. Ha ellentmondasz megszívathat akármikor. Ilyen a magyar oktatási rendszer.

2011. máj. 24. 00:17
 16/18 anonim ***** válasza:

Látom, nem csak a verstanulással van baj, egy kis helyesírás sem ártana: " munkálya."

Gratulálok!

2011. máj. 24. 07:54
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm A válaszokat. Amugy 5-ösre feleltem.

Kedves 07:54! Kérlek szépen ne köss bele a heJesírásomba.

(direkt irtam így.)

2011. máj. 24. 15:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Persze-persze...Én is ezt mondanám.:D
2011. máj. 24. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!