Mi a véleményetek a hatosztályos gimikről?
Hello.
Én ugyan négy osztályos gimibe jártam(most érettségizem),de ha újra kezdhetném,tuti 6 osztályosba mennék.
Mindent össze tudtam szedni,amit az ott tanulók,viszont a nyelvtanulásban hátrányt szenvedtem.Van egy felsőfokúm,ott viszont van olyan,akinek van 1 felső és egy közép..
Ha lett volna pénzünk tanárra,biztosan nekem is ment volna,de mivel nem volt és valószínűleg nem is lesz,így jobban megérte volna nekem a 6osztályos gimi,ahol kapok a sok ingyen nyelvórát.
Mindezek mellett meg kell említenem,h. én bioszos voltam és a versenyeredményeim jobbak voltak azoknál,akik 6 osztályosba jártak(azoknál persze akik hasonlóan reálos beállítottásúak voltak az osztályukban)
Fontolóra kell tehát venni,hogy mindenből akarsz-e egy erős tudást és némi plusz munkával sokkal többet,vagy vmilyen négyosztályosban pl bioszosként egy versenyekre jó alapot adó tudást.De sztem a nyelv azért fontosabb...
Fonto
nekem nagyon bejött, az is, hogy 6 évig volt együtt gimiben az osztály, így ennek is köszönhetően egy jó részükkel még több, mint 5évvel az érettségi után is tartjuk a kapcsolatot, meg azt is szerencsésebbnek találtam, hogy pont a kritikusabb korú 13-14 éves kiskamaszok nem a legnagyobbak az iskolában, hanem akkor már nem is a legkisebbek, de bőven nem is a legnagyobbak - ez persze erősen egyénfüggő, de szerintem a többségnél ez jól jön.
A másik meg, hogy én spec. matekra jártam, és oda kell a 6 év.
12 évesen ezt még nem tudod eldönteni,4 új tantárgyat még ki sem próbáltál
lehet hogy pont azok érdekelnek
Én 8 osztályosba mentem. Nekem nagyon megérte több okból is. Öcsém maradt a régi rendszerbe most 8-os, és szinte alig tanulnak valamit, alapfokú nyelvvizsgán sem menne át, pedig nem rossz tanuló. Én 9-es vagyok most megyek középfokúra, de tervezem később az emeltet és egy másik közepet is. A többi tantárgyat is sokkal jobban oktatják, mint általánosban. Másik ok, hogy itt az osztálytársaim sokkal normálisabbak. Nem azt mondom hogy sose bulizunk, de cigis,alkoholista,drogos nincs az osztályunkban. Ezzel ellentétben azok között, akik most jöttek 8. általánosból
(másik osztály) vannak cigisek. Azokról meg ne is beszéljünk, akik úgy mentek a város többi középiskolájába,hogy már nem is szüzek,persze tisztelet a kivételnek. Szóval szerintem érdemes belevágni. Sok sikert az új iskolához,osztályhoz és ne izgulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!