Matek szóbelivel ( igen van, akik 10 és 20% közt teljesítettek ) ha 50 pontbol 40-t elérek, hány pontot illetve százalékot kaphatok?
középszintet irtam.. és kérlek ne sértegess!
15 pontom lett. csak azért kérdezem,mert ott már keveset érnek a pontok.
100 pont az írásbeli, 50 pont a szóbeli. Ez összesen (vegyél elő papírt és ceruzát, mert ez nehéz) 150 pont.
Te elértél 15 pontot az írásbelin - ezen már nem tudsz változtatni.
Továbbá el akarsz érni (ahogy írtad) 40 pontot a szóbelin.
A kettő összege (papír+ceruza) 55 pont.
Most jön még egy nehéz feladat. A megszerzett pontot el kell osztanod a megszerezhető pontokkal. Vagyis az 55-öt a 150-nel. Nem tudom, hogy ez menni fog-e, de szerintem inkább használj számológépet. Az eredmény 0,366. Ez 36,6%. (100-szoros szorzás) Mivel az érettségi eredményeket lefelé kerekítik, 36%-os lesz az eredményed.
(Egyébként nálam most borult ki a bili. Aki az elérhető pontszámok ismeretében ezt nem tudja kiszámolni, az ne akarjon érettségit. Ne haragudj, de ez a véleményem. Azt sem tudom felfogni, hogy aki németből emelten 80% fölött teljesít, az hogy lehet ennyire 0 a matekhoz. Szerintem te rohadt lusta vagy, és leginkább csak leszartad a matekot 4 évig. Reménykedj, hogy megszánnak a tanárok - én a helyükben nem tenném, bocsi.)
Kedves utolsó...
attol, hogy te ezt gondolod... nem érdekel a véleményed.. bocsi.)
A másik, h a szóbeli nem egyenértékü az irásbelivel. hiába mondom azt h 40 pont.. de pl magyarnál is . 50pont a kapható de nem annyi lesz a vizsgapont. érted?!
ezért kérdezem!
De, minden tárgynál annyi a vizsgapont, amennyit kapsz az egyes részekre.
Magyarnál 100 pontot kaphatsz az írásbelire, 50 pont a szóbelire.
Törinél 90-60.
Nyelveknél 117-33, emelt szinten 120-30.
Mateknál alapból csak írásbeli lenne, ami 100 pont, de ha van szóbelid, akkor az további 50 pont.
Százalékot számolni meg egyszerűen az elért pont és az elérhető pont hányadosából lehet. Ez ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!