Szakdoga hivatkozásban vki segítene?
Az a gondom, hogy nem tudom, ha írok valamit ami le van írva egy könyvben de átfogalmazom, v betömörítem egy fél mondatban de a vessző után, v egy másik mondatban már csak a saját gondolatom van akkor mi van??? Most akkor h hivatkozzam meg, plusz nem szó szerint írom, szóval nem állíthatom h ő mondta főleg ha az egészet más kontextusba helyezem. Ötletek?
Ja és tul. képpen bármit leírok azt már előttem tutira leírta más nem? Az se kizárt h szóról szóra :S
Nekünk erre azt mondták, hogy az is olyan mintha idéznénk és velünk lábjegyzetbe rakatták a szerző nevét.
Az a biztos, ha rákérdezel a konzulensednél ill. ha van valami szempontrendszer, akkor abban lehet, hogy van valami.
ok köszi van szempont rendszer, de már TELJESEN belezavarodtam az egészbe :S Mármint minden plágium ennyi erővel, az is amit nem tudok h leírtak már előttem :D
Akkor ebben az esetben nem kell a konkrét hivatkozás csak a szerző neve?
Szia!
Végülis azt csináltam, ha vaamit olvastam és arra akartam hivatkozni, akkor azt írtam, hogy ahogy Kovács József felhívja a figyelmet művében* erre meg erre, blabla, leírtam mit írt Kovács József és erre reflektáltam utána a saját véleményemmel. És akkor a csillaggal jelölt művet megjelöltem forrásként, ha konkrét fejezetről volt szó, akkor megjelöltem az oldalszámot, esetleg a fejezetet is.
Tehát annyi a lényeg, hogy a te gondolatod mindg másik mondatban kezdődjön, és szerepeljen előtte valahogy, hogy az a te gondolatod. Véleményem szerint, Egyetértek ezzel az állásponttal, Annyiban kérdőjelezném meg ezt a hozzáállást...stb.
A lényeg, hogy ne mosódjon össze a saját gondolatod a máséval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!