Holnap kéne leadnom a fakultációra jelentkező papírom. Érdemes törire menni?
ELTE és BKF van távoli kilátásban, bölcsész v kommunikációs szak, esetleg anglisztika.
Megéri történelemből megpróbálni a felsőfokot?
A humán szakokra csak nyelvből és töriből érdemes emelt szintű érettségit raknod, általában ezeket is kérik. A magyar nem ajánlott. De a legjobban a nyelvvel lehet boldogulni, ha valakinek megy: egy felsőfokú nyelvvizsga és egy emelt nyelvi érettségi. A töri nagyon sok, és minden hülyeségbe belekérdezhetnek. Ennek ellenére persze megírhatod 90+ fölött, de tényleg van, h teljesen lényegtelen információkat kérnek vissza. Ezen kívül jókora érdeklődés kell hozzá, és nem utolsósorban jó tanár, illetve a tantárgyhoz szükséges látásmód,különben csak megutálod.
Szóval ha eddig ment, és nem vagy túl nyelves, akkor szerintem megéri. Habár az általad írtakhoz jó nyelvtudás szükségeltetik, én inkább arra helyezném a hangsúlyt a helyedben. ( és tanulni is ezerszer szórakoztatóbb szerintem, mint töriből a száraz tényeket magolni.)
Rendben van, köszönöm a segítséget : )
Nem szeretem a törit, és én is soknak gondolom, végül nem jelöltem be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!