Társadalomismeret:Hány éves tantárgy?
Osztályozó vizsgát szeretnék tenni belőle,ezért érdekelne, hogy hány éves tantárgy.Egy oktatási törvénybe azt szerepelt ,hogy egy éves a képzés.De a követelményi tematikába szerepelt,hogy 11-12. évfolyam.Kicsit ellent mondásos.
Ha valaki tudna segíteni megköszönném!

Köszi!
Amúgy a nemzeti tankönyv kiadó könyvéből tanultatok?

Csak az a probléma,hogy nem tanítanak a sulinkba társ ismeretet. Amúgy a neten találtam valami erre utaló jogszabályt. Hogy 1 éves. Habár gondolom inkább az óra számot kell teljesíteni. Csak osztályozónál az meg nekem mindegy.
szóval nemtudom :) Ha tudtok légyszi segítsetek
Köszi

Ilyen nincs, hogy "találtam valami jogszabályt", ennek semmi értéke. Linkeld be ide, amit találtál, majd meglátjuk, mit mond, mire vonatkozik, hatályos-e, jogszabály-e egyáltalán. Ahogy látom, nem nagyon vagy otthon ezen a téren.
Ha a te iskoládban nem tanítják, akkor ott nem tehetsz belőle osztályozóvizsgát sem. Ilyen esetben jelezned kell az igazgatónak, hogy neked ez a szándékod, aki keres neked egy olyan iskolát, ahol tanítják, és ott megszervezi neked a vendégtanulói jogviszonyt. Ebben az esetben már a fogadó iskola tanterve szerint kell letenned az osztályzóvizsgát is, amiről a fogadó iskola kiad egy papírt, és ennek alapján írják be a saját iskoládban a bizonyítványba. Tehát mindenképpen az iskola helyi tanterve számít, csak adott esetben a fogadó iskoláé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!