A történelemben a hajdúk és a jobbágyok egy és ugyanazon személyek voltak, soha nem értettem (? )
Figyelt kérdés
csak azért gondolom mert a jobbágyok a 16 században nagyon eltűntek. A hajdúk meg marhapásztorok voltak. De most mi a különbség közöttük.2011. máj. 7. 10:12
1/2 anonim válasza:
Nem vagyok benne annyira, de szerintem a hajdúk, mint kisebbség, elég sok joggal rendelkeztek, a jobbágyok viszont teljesen a földesurak 'alatt' voltak a jobbágyfelszabadításig. Az jut eszembe a hajdúkról, hogy a jobbágyok mindig hozzájuk hasonló jogokat akartak felkelésekkor, egyebek.
De szerintem úgyis kifejti majd egy emelt töris, remélem nem mondtam hülyeségeket. :)
2/2 anonim válasza:
Nem tűntek el, csak nagyon megfogyatkoztak, sokat elhurcolt a török, sokan váltak földönfutóvá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!