Pár nap és itt az írásbeli érettségi. Valami jó tanácsot adnátok vele kapcsolatban?
Szia!
Tavaly érettségiztem,én akkor nagyon izgultam,és tök tanácstalan voltam :-)
Magyar: Ahogy már írták,nem nagyon lehet rá készülni.
Azt válaszd,amelyik a legközelebb áll a szívedhez,vagy ami mindig jól ment. (verselemzés,érvelés,novellaelemzés)
Először írj egy vázlatot,hogy milyen gondolatmenet alapján építed fel a fogalmazásodat. Értelmes és összefüggő írás legyen,mert ezt nézik.
Töri: Atlasz és források. Ennyiből már sok mindent össze tudsz hozni. Ha pedig még saját erőből is hozzáteszel ezek mellé valamit,akkor egyenesen zseni vagy.
Esszénél mindig helyezd el a témát a helyes időben és helyen. Használd a forrást,onnan is kiírhatsz kicsit átfogalmazva dolgokat.
Jár a forrás-használatért is pont,ez is egy szempont,ami szerint pontozzák a töri esszédet.
Matek: Én ettől féltem a legjobban. Az első rövid résznél Minden írj le! De tényleg!
Az adatokat,összefüggéseket. Azt is írd le,hogyan számolod ki.
Ez egy példa,de én az átlagszámításnál nem írtam le külön,hogy: 3+3+3+3/12=
Hanem csak beütöttem a számológépbe a műveletsort,és aztán csak azt eredményt írtam a papírra.
A 3 pontból 1-et kaptam....
Szóval szájbarágósan írd le az ELVÉT is a számolásnak!
Ne csak az eredményt :-DD
Csokit vigyél,vagy cukorkát!Nekem szendvics evés nem ment volna :-D
Én energiaitalt sem kívántam,volt bennem elég adrenalin anélkül is.
Csak ásványvizet vittem magammal.
Drukkolok! Nem vészes ám (tudom,mert már túl vagyok rajta),de tényleg megugorható akadály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!