FONTOS! Ha októberben elmegyek emelt érettségire, akkor elmehetek ugyanabból a tárgyból májusba is emeltre, ha esetleg nem úgy sikerülne ahogy szeretném?
Egy kibúvó van: ha ezen az októberi érettségin megbuksz. Akkor tehetsz ingyenes javítóérettségit májusban. Az októberinek semmi nyoma nem fog maradni az érettségi bizonyítványodban.
A megbukást meg könnyen el lehet intézni. Rendesen megírod az írásbelit, és ha nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna, akkor nem mész el a szóbelire. Ez automatikusan bukás, és akkor májusban újrapróbálhatod.
Ha érettségi után mész, akkor akárhányszor javíthatsz akármiből. Nem kell se megbukni, se semmi. Ezekről az eredményekről tanúsítványt kapsz, az érettségi bizonyítványban nyilván már nem fognak szerepelni, de felvételihez ugyanúgy tökéletes.
Azt nem tudom, hogy milyen ez az ötödév, ilyenről még nem hallottam. Ha van tanulói jogviszonyod, akkor viszont az érettségi vizsga bizonyos esetekben díjmentes. Csináltál már valaha németből emelt szintűt?
Azért kérdezem, mert a tanulói jogviszony fennállása alatt tantárgyanként az érettségi minden fajtája ingyenes első alkalommal. Neked ez egy kiegészítő érettségi lenne németből, és mivel abból még nem csináltál ilyen fajtát, az első alkalom is lenne egyben. De nem tudom, hogy ez a jogviszony, amit most fenntartasz a rendes érettségi után is, pontosan minek minősül. Úgy sejtem, hogy ez is rendes tanulói jogviszonynak, de erről nem tudok pontosat mondani.
Amúgy túl nagy jelentősége nincs, bármilyen érettségit bármilyen szinten akárhányszor tehetsz, ha már megvan az érettségi bizonyítványod, csak az az egyetlen kérdés, hogy fizetned kell érte, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!