Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A szívem szakad meg. Elrontott...

A szívem szakad meg. Elrontottam és nem tudom helyrehozni, de mit tegyek, h elviselhetőbb legyen?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Most 11-es, nem buktam, csak 0. évfolyamot kezdtem. Otthagyta azt a sulit, most egy másik iskolába járok, nálam egy vagy két évvel fiatalabbakkal(év vesztes is vagyok). És a szívem szakad meg,persze sokan mondják, h nyertem egy évet, de ott vannak a volt osztálytársaim a z ismerőseim a másik suliból, akik idén ballagnak és nem nulladikosak voltak. Én is szeretnék ballagni, én is szeretnék túllelni a szalagavatón, és stresszelni az érettségin, de még várnom kell egy évet. Ráadásul ne nagyon szeretek abba az osztályba járni. Akárki akármit is mond, sok a korkülönbség. de már mit tudnék tenni? Semmit, el kell fogadnom, de hogyan???

18/L

2011. ápr. 27. 08:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Jövőre majd ők irigyelnek téged, hogy de jó neked, te még csak most ballagsz, most mész szerenádozni, szalagavató...

:D

2011. máj. 17. 14:07
 12/14 anonim ***** válasza:
Akkor neked az osztályod a zizis, nem az 1-2 évvel fiatalabbak, szóval ne általánosíts. Nem akarlak megbántani, de nem tűnsz olyan nagyon érettnek az írásaid alapján.
2011. máj. 17. 14:33
 13/14 anonim válasza:
Én 20 éves vagyok, most érettségiz(t)em. Sosem buktam, évvesztes vok, + 5 éves gimibe jártam. Van 2 nyelvvizsgám, nemsokára meglesz a 3., emelt érettségit is tettem + az összességében rengeteg pontom lesz; DE így is lehet, hogy egy évet ki kell hagynom egyetem előtt. Semmmivel sem érzem magam kevesebbnek másoknál! Tekintsd így: Ha 25 éves korod előtt sikerül megszerezned egy diplomát, VAGY megteremtened magadnak a saját egzisztenciádat (teljesen el tudod tartani magad) akkor jó vagy. Mindig tűzz ki magad elé rövidtávú célokat, az segít az önbizalmad kiépítésében. Esetleg egy vallás felvétele is segíthet. Az ember élete 25-30 éves kora között kezdődik, ami előtte van 1-2-3 év különbség v lemaradás nem számít.
2011. máj. 17. 16:54
 14/14 A kérdező kommentje:

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:33

Nem általánosítok, nekem is vannak fiatalabb barátaim, akik teljesen normálisak, nem viselkednek szánalmas módon, ettől függetlenül minden korosztály egyre rosszabb lesz és igen teljes mértékben nem tartom magam egyenlőnek velük, nem rakom ennyire alacsonyra a szintet. Az, h nem tartasz engem érettnek, a te döntésed, minden jogod megvan saját véleményt kialakítani.

2011. máj. 17. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!