Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kertészmérnök vagy mentőtiszt?

Kertészmérnök vagy mentőtiszt?

Figyelt kérdés
Mindkettő érdekel, szeretem a bioszt is, melyikkel lehet jobban elhelyezkedni/több pénzt keresni?(Elhelyezkedni nyilván könnyebb a mentőtisztnek)Külföldön melyik a keresettebb?
2011. ápr. 26. 15:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A következő a véleményem:

kertészmérnök: gyönyörű szakma, kreatív, a Magad ura vagy, rengeteg pénzt lehet vele keresni DE! az aktuális gazdasági helyzettől függ a munkád, mert a települések, nagybefektetők és a magánemberek is csak akkor fogják igénybe venni a szolgáltatásaidat ha van kidobható pénzük - ez nem a munkád minőségére vonatkozik!! :D Remélem érted mit akarok vele...

mentőtiszt: rengeteget tanulsz, állandó túlóra, alig kapsz valamicske fizetést, megvernek a cigányok ha nem tudsz segíteni a sebesültjükön DE! életeket menthetsz, ez nagy lelki megtérülés ha van Benned ilyen irányú igény, ráadásul mindig lesz munkád, amíg emberek élnek a földön

külföldön a mentőtiszt szerintem jobban megy, bár nem tájékozódtam a témában, csak tippelek!!

2011. ápr. 26. 15:56
 2/6 A kérdező kommentje:
De ugye tudod hogy a kertészmérnök nem kerteket tervez?
2011. ápr. 26. 16:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Első, te fogadjunk nem vagy kertészmérnök.

Én igen. Tudod, elmondhatjuk, hogy hűű de szép szakma, de ehhez tényleg rátermettség, elhivatottság kell. Egész embert kívánó szakma, ami mellett nincs magánélet, nincs nyaralás, nincs pihenés, keményen kell dolgozni egész évben (kivétel a téli időszak, amikor szaporításon, gépkarbantartáson stb-n kívül nem nagyon tudsz mást csinálni/csináltatni). Nehéz kiszámítani, mire lesz kereslet, mit kell termelni és mennyit, hány embert kell felvenned ahhoz, hogy ne legyetek kevesen, de többen sem a kelleténél. A legnehezebb része, hogy emberekkel is kell bánni. Persze az iskolapadban erre senki nem tanít meg, majd te magad rájössz az életben, hogy amit a könyvekből olvastál vagy órán lejegyzeteltél, a gyakorlatban egészen máshogy működik.

Én ha újra kezdeném, is ezt választanám hivatásul, válaszd te is, ha érzel magadban kellő odaadást, mert anélkül nem lehet - nincs értelme.

2011. ápr. 26. 19:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Matek kemény az egyetemen?
2011. ápr. 26. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Minden tantárgynak megvolt a szépsége és a nehézsége is, de egyik sem teljesíthetetlen. Ha visszagondolok, hogy mi volt számomra a mumus, inkább a géptan (utáltam, hogy úgy kell megtanulni valamit, hogy nem látom a valóságban, aztán kimentem egy TSZ-be és jól megnéztem-kipróbáltam minden gépet és eszközt) és a vállalati gazdaságtan. De utólag azt mondom, még ezek sem voltak szörnyűek, csak nem voltam elég lelkes. A matekot én kicsi korom óta szerettem, így elfogultan csak azt mondom, az sem megtanulhatatlan.
2011. ápr. 26. 21:22
 6/6 anonim válasza:
A mentőtisztihez is elhivatottság kell, csak 'szerelemből' lehet csinálni azt is. Jól gondold végig, hogy alkalmas vagy-e rá.
2012. márc. 1. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!