Kereskedelmi ügyintéző (okj-s) végzettségel el lehet helyezkedin bolti eladóként?
Én meg azon gondolkodom, hogy hova jelentkezzek jövőre... :/
De nem nagyon tudom, hogy mit takar ez a szakma.. Elvileg akkor ellehet vele helyezkedin eladóként?
Amúgy KERESKEDELMI ÜGYINTÉZŐKÉNT is el lehet helyezkedni, csak legyen mellé minimum 1 erős nyelvtudásod.
Valamire való álláshirdetések között olyat találtam, hogy ugye maga a végzettség + tárgyalóképes angol/német, angol és német nyelvtudás.
A szak önmagában nem nehéz, info ismereteket is tartalmaz, ami nekem a legtöbbet jelentette. :D
Még lenne pár kérdésem, ha nem baj :)
Te hány éves képzésre jársz, mert amit én néztem az 1 éves.
A gyakorlat az hogy van? A suliba vannak gyakorlati órák?
Ugye nem tanultok idegen nyelven külömböző tantárgyakat, csak sima német és/vagy angol óra van?
Bocsi a sok kérdésért :P
Ne kérj bocsánatot, ez az oldal a kérdésekről szól. :P :)
1 évesen végeztem (jó, végzek :D) én is.
Gyakorlat nekünk úgy külön nem volt, van taniroda nálunk (nagyon jól felszerelt), ott tanultunk meg minden fontosat, ami a vizsgára is kell amúgy... Vizsgán lesz üzleti levelezés, adatbázis, Excel, eszközök kezelése (fénymásolás, iratmegsemmisítés, ilyenek, tehát nem kell nehéz dolgokra gondolni :D).
Egy idegen nyelvet kell tanulni, de semmilyen külön tantárgyat vele, csak azon a nyelven szakmai dolgok vannak (pl. szakmai párbeszéd - tájékoztassa főnökét erről-arról). :D
Sokat segítettél, köszönöm :)
Be is küldöm a jelentkezésemet!
Nagyon szívesen!
Sok sikert hozzá, kis szorgalommal menni fog! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!