Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kereskedelmi ügyintéző (okj-s)...

Kereskedelmi ügyintéző (okj-s) végzettségel el lehet helyezkedin bolti eladóként?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 26. 15:05
 1/10 anonim válasza:
Na, ez engem is érdekelne, nemsokára vizsgázok belőle. :S :D
2011. ápr. 26. 15:20
 2/10 A kérdező kommentje:

Én meg azon gondolkodom, hogy hova jelentkezzek jövőre... :/

De nem nagyon tudom, hogy mit takar ez a szakma.. Elvileg akkor ellehet vele helyezkedin eladóként?

2011. ápr. 26. 16:12
 3/10 anonim válasza:

Amúgy KERESKEDELMI ÜGYINTÉZŐKÉNT is el lehet helyezkedni, csak legyen mellé minimum 1 erős nyelvtudásod.

Valamire való álláshirdetések között olyat találtam, hogy ugye maga a végzettség + tárgyalóképes angol/német, angol és német nyelvtudás.

A szak önmagában nem nehéz, info ismereteket is tartalmaz, ami nekem a legtöbbet jelentette. :D

2011. ápr. 26. 20:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2011. ápr. 27. 06:22
 5/10 A kérdező kommentje:

Még lenne pár kérdésem, ha nem baj :)

Te hány éves képzésre jársz, mert amit én néztem az 1 éves.

A gyakorlat az hogy van? A suliba vannak gyakorlati órák?

Ugye nem tanultok idegen nyelven külömböző tantárgyakat, csak sima német és/vagy angol óra van?

Bocsi a sok kérdésért :P

2011. ápr. 27. 06:40
 6/10 anonim válasza:

Ne kérj bocsánatot, ez az oldal a kérdésekről szól. :P :)

1 évesen végeztem (jó, végzek :D) én is.

Gyakorlat nekünk úgy külön nem volt, van taniroda nálunk (nagyon jól felszerelt), ott tanultunk meg minden fontosat, ami a vizsgára is kell amúgy... Vizsgán lesz üzleti levelezés, adatbázis, Excel, eszközök kezelése (fénymásolás, iratmegsemmisítés, ilyenek, tehát nem kell nehéz dolgokra gondolni :D).

Egy idegen nyelvet kell tanulni, de semmilyen külön tantárgyat vele, csak azon a nyelven szakmai dolgok vannak (pl. szakmai párbeszéd - tájékoztassa főnökét erről-arról). :D

2011. ápr. 27. 14:43
 7/10 anonim válasza:
Amúgy sokan azt mondják, hogy "alibiszakma", de én az ilyet nem szeretem, nem is hiszek benne... Nekem ez az egy év a hasznomra vált, pedig egyenlőre úgy néz ki, hogy nem a kereskedelemben fogok dolgozni. Ha valaki azért komolyan veszi, nem szükséges rosszként fogja fel, esetleg még szépségeit is képes felfedezni, az szerintem jó vizsgát fog tenni, elhelyezkedni is képes lesz vele. Csak sokan "csak úgy" végzik el... :)
2011. ápr. 27. 14:46
 8/10 A kérdező kommentje:

Sokat segítettél, köszönöm :)

Be is küldöm a jelentkezésemet!

2011. ápr. 28. 07:27
 9/10 anonim válasza:

Nagyon szívesen!

Sok sikert hozzá, kis szorgalommal menni fog! :)

2011. ápr. 28. 12:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2011. ápr. 28. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!