Magyar érettségi: Hogyan kezdjem a a bevezetést a fogalmazásnál, ha az íróról nem tudok semmit?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 23. 13:47
1/6 anonim válasza:
Hagyd a szerzőt, hisz nem arról, hanem a műről kell írnod.
2/6 A kérdező kommentje:
Igen, a tárgyalásban :) De a bevezetésben még nem igen elemezhetem a művet, ezért kérdezem h mit kellene beleírni, ha ismeretlen szerző lesz(ami eléggé sanszos xD) tehát, h, az író helyet mit írjak akkor pl
2011. ápr. 23. 13:54
4/6 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne, de van erre egy technikám. Meghatározom a századot, és írok valami ilyesmit kezdésnél, hogy a művet xy írta, aki a xx. század egyik kiemelkedő írója/költője, akármi. Tény és való, hogy ha elkezded leírni, hogy az apja Szegeden a Józsi bácsinál volt kovácsinas 17 éves koráig, akkor kapod a pontlevonást, mert nem azt írod, ami a feladat. Az persze nem rossz, ha tudod, hogy mikor született, hogy halt meg, meg még pár apróság, de nem releváns, és szerintem evidens, hogy amikor feladhatnak bármilyen szerzőtől akármilyen művet, nem várják el, hogy vágd a pontos életrajzát ennyi emberek. Nálam ez be szokott jönni, de egy kicsit tanárfüggő. Vedd fel a kontaktot a magyartanároddal.
5/6 A kérdező kommentje:
Nem is vagyok olyan penge h tudjam h ki mikor hol mit csinált ki volt az anyja stb :D Arra gondoltam h mondjuk a munkásságáról írni vmit, tehát nem az életrajza ami lényegtelen :)
De amúgy köszi a tippet, egész jó! :))
2011. ápr. 23. 16:13
6/6 anonim válasza:
Nézd meg a szöveg végén, mikor íródott a mű, és akkor már nagyjából be tudod határolni, mi volt jellemző a korszakban, társadalom, problémák, stb... az esetek nagy többségében ezeket a dolgokat úgyis belerejti (vagy nem rejti) az író :D
Ha meg nem, hát kisnyúl. :'DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!