Mit jelent az egy egyetemen, hogy "kötelező tárgy", kötelezően választható tárgy", "választható tárgy"?
Vannak még egyéb csoportosítások is? Mit jelentenek ezek pontosan, mik a hasonlóságok-különbségek?
Nem hinném, hogy a jelentések intézményenként eltérnének, de az ELTE TTK KI szemszögéből kérdezném.
Kötelező: amit fel kell venni.
Kötelezően választható: adott listáról x számú tárgyat kell felvenni
Választható: felveszed, ha akarod, de nem kell
kötelező, amit mindenképp le kell tudnod az diplomáért.
kötelezően választható, az a szakodhoz kötődő speciális tárgy, érdeklődésnek megfelelően kell választani belőlük megadott darabot. pl felajánlanak 20-30 tárgyat és abból neked azt a 7-8at kell elvégezned, ami érdekel.
szabadon választható pedig, ami egyáltalán nem kötődik a szakodhoz, csak érdekel. pl én matek szakos vagyok, és sportlövészetre járok szabadon választhatóként...
kötelező: törzstárgyak, kötelező az adott félévben felvenned
kötelezően választható : ezeket a tárgyakat is kötelezően meg kell csinálnod (vagy x számút belőlük, amennyi a szak előírása), de mindegyik, hogy melyik félévben v milyen sorrendben veszed fel őket
szabadon választható: bármit felvehetsz belőle bármikor (de általában a szakon megvan adva hogy ebből is mennyit kell megcsinálnod a képzés alatt, nekem pl 6ot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!