A tanárnak van joga egyezményeket/megállapodásokat kötni a diákokkal? És ha ennek egy pontját megszegi a tanár akkor mi a teendő?
Konkétan?
Nekem olyan megállapodásom volt fiatal koromban az egyik tanárommal, hogy nem nyom fel, hogy kocsmázunk, feltéve ha elhagyjuk a helyet amikor ő jön le oda kocsmázni. :)
Hehe ez jó, vicces. :)
Na akkor konkrétan itt az enyém. Az egyik pont kimondja hogy " Ha valaki betegség miatt hiányzik, a tananyagot pótolnia kell. A pótlásra annyi idő áll rendelkezésre, amennyit a tanuló hiányzott. "
Én személy szerint 3 órát hiányoztam. Utána amikor először mentem az órára jelentettem hogy kérem a 3 órányi pótlási időt. Ilyenkor a tanár feljegyzeteli hogy az illető mikortól felelhető. Másnap engem lefeleltettet. Abból az anyagból is amire kaptam időt meg amit az előző órán vettünk amikor ott voltam.
Szerintem ne ugrálj. Vagy le van ez valahol írva?
Nálunk az van, aki hiányzik, folyamatosan pótolja az anyagot, tanul otthon. Mintha nem is hiányoznál. Persze első nap nem felelsz, nem írsz, mert rendesek a tanárok, megengedik h következő alkalommal tedd meg.
Igen, egyébként az le van írva és a szülőm a tanárom és én is aláírtam. Tehát ezt jelenteni fogom az igazgatónak. Az osztályfőnökömnek már jelentettem de ő nem jutott semmire. A másik probléma meg az hogy ez a tanár és az igazgató a legnagyobb puszi pajtások.
Egyébként a fő kérdés az hogy egyáltalán ilyet megtehet a tanár hogy év elején megállapodást köt? És még kényszerített hogy aláírjuk, mert fenyegetett hogy szaktanárit kapunk, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!