Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A földrajz reál tantárgynak...

A földrajz reál tantárgynak számít?

Figyelt kérdés
Csak elgondolkodtam, hogy a matekot, fizikát, kémiát, biológiát szeretem és értem is, érdekel, de a földrajz... A hátam közepére se kívánom. Egyébként 8.-os vagyok még csak.
2011. ápr. 10. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem. Termeszettudomany mint a biologia.
2011. ápr. 10. 14:32
 2/9 anonim ***** válasza:
A földrajz nagyon a határon fekszik. A fele kemény társadalomtudomány, a másik fele viszont kemény természettudomány. Közép- és általános iskolákban a tapasztalatom szerint túlsúlyban foglalkoznak a társadalom- és gazdaságföldrajzzal, ami egy természettudományos beállítottságú embernek nem igazán fekszik.
2011. ápr. 10. 15:05
 3/9 anonim ***** válasza:
30%
Nem a fenét nem. Persze, hogy reál. A humán tantárgyak azok, amikkel bölcsésznek megy az ember. A biosz, földrajz a matek, fizika, kémiától abban különbözik jelentősen, hogy ott magolni kell. Sok, sok adat, kevés összefüggés (legalábbis jelen oktatásban nem az összefüggések tanítására mennek rá.), szóval bioszhoz, föcihez nem kell 'IQ', azokat bárki meg tudja tanulni, akinek van hozzá segge.
2011. ápr. 10. 15:05
 4/9 anonim ***** válasza:
A földrajznak (mármint a tantárgynak) szinte semmi köze nincs a társadalomtudományokhoz (se általános suliban, se középsuliban, se egyetemen).
2011. ápr. 10. 15:08
 5/9 anonim ***** válasza:
57%

Hát te nagyon el vagy tévedve, nem tudom hány éves vagy. A fizikához és a biosz meg a matekhoz csak segg kell? Hát azért az érdekes lenne. Pont fordítva van, a bölcsész tárgyakhoz kell a segg, leülsz és bemagolod, ennyi. Fizikánál ha nem értesz meg egy alap összefüggést, akkor lőttek az egésznek, magolhatod a képleteket napestig, akkor se fogsz tudni megoldani egy feladatot sem. Ugyanez a matekra is igaz, hiába gyakorolsz be egy típusfeladatot, attól még nem leszel matematikus.

A földrajznak pedig legalább a fele társadalomtudomány, most elővettem a 10-es tankönyvemet (jó poros) és címe: társadalomföldrajz. Erről ennyit. (Ja és két éves tárgy, tehát ez az egy könyv a tanagyag fele)

2011. ápr. 10. 15:15
 6/9 anonim ***** válasza:
52%

A társadalomtudomány az nem az amire te gondolsz ( [link] )

Igen, van köze a társadalomföldrajzhoz is, kb. annyi, mint a fizikának a kémiához.

És természetesen úgy értettem, hogy a bioszhoz, föcihez + humán tárgyak nagy részéhez elég a segg, a matek fizika, stb. -hez már IQ kell.

2011. ápr. 10. 15:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Hmm... Érdekes válaszok születtek! Jöhetnek még.
2011. ápr. 10. 16:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Elvileg reál, bár szerintem rohadtul nem az. Tudtommal a reál tárgyaknak pont az a lényegük, hogy meg kell érteni őket, nem csak beseggelni. Márpedig a föci szinte csak seggelésből áll.
2011. máj. 28. 20:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát, 8-as azért a számításokat kell érteni, mert van bőven.
2021. máj. 15. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!