Hogy lehet megtanulni szájról olvasni?
szia
nekem tökre nincs közöm semmiféle hallási problémához, de megmondom neked őszintén, olyan szépen megtanultam szájról olvasni gyerekkoromban, hogy hihetetlen. ma már nem is kell fejlesztenem.
szóval gyerekként sokat néztem beszéd közben az aktuális beszédpartnerem száját, fogát, éppen mit. nagyon ritkán néztem a szemükbe, ez mára már teljesen megváltozozott. ne kérdezd miért...
de ettől tudtam nagyon hamar szájról megtanulni olvasni. figyeltem ki.hogyan képezi a szavakat, betűket, mindenkinek vannak sajátos hangképzési jellegzetességei, ez függhet a száj állásától, teltségétől, fogak állásától stb.
ezt úgy fokoztam később, hogy szimplán tv nézés közben lehallkítottam a hangerőt. és elkezdtem figyelni...
ma már magyar szinkronos filmeket nézek és a külföldi (többnyire angol) színészek szájáról olvasok.---így tanulva a nyelvet és kifejezéseket.
jaaaaj, de nem mindenki képes erre. pl. a bátyám képtelen ilyenre, pedig próbáltam tanítani neki is---de egy próbát megér!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!