Ki érettségizett rajz és vizuális kultúrából középfokon mostanában? Segítségre lenne szükségem.
Hát gondoltam aki tapasztalta az jobban el tudja mondani, de ha tudsz segíteni, hálás lennék.
A kérdéseim azok lennének, hogy:
-a negyedik szempont "olyan munka mely egy tárgy tervezését dokumentálja"
mi ilyet 4 év alatt nem csináltunk rajz órákon, ezt hogy kell megcsinálni?
-5. szempont: egy olyan munka amely látvány alapján készült tanulmányrajz, festmény vagy plasztika (fotója)
ez azt akarja jelenteni, hogy lerajzolok vagy festek egy olyan művet ami létezik és mellékelem a fényképét az eredetinek? vagy mi? :S
-aztán ugye kikötés, hogy "ellenőrzött keretek között, lehetőleg az utolsó két tanév során készült munkák legyenek" ennek ellenére én csinálhatok olajfestményt a portfólióba festővászonra?
-"A végeredmény eléréséig vezető gondolatmenetet a jelöltnek vizuálisan dokumentálnia kell (pl munkanaplóban)
Ennek hogy kell kinéznie, mit kell beleírni?
Egyelőre kb ennyi kérdésem lenne, ha tudsz segíteni, vagy esetleg bárki más akkor nagyon hálás lennék :)
Egy kérdésedre tudok biztosan válaszolni, aminek utána tudtam nézni: az ellenőrzött keretek között azt jelenti, hogy az iskolában, ahol a tanárod látta, hogy te csinálod. Ez nem az anyagra vonatkozik. Ha még szeretnél festeni valamit, akkor kérd meg a tanárodat, hogy megcsinálhasd órán, vagy délután odamehess a rajzterembe, amíg ő mást csinál, de lát téged. Ha ez hosszabb idő, próbáld megbeszélni vele, hogy tudjátok több részletben megoldani. Ennek pusztán az a jelentősége, hogy ez biztosítja, hogy a saját munkádat mutasd be. Esetleg várd ki az érettségi szünetet, amikor be tudsz menni egész délelőttre, amíg ő órát tart másoknak, és ad neked egy helyet, ahol más nem festhet bele.
A vizuális dokumentációra nekem inkább az a tippem, hogy tanulmányokat, vázlatokat jelenthet. De a tanárod biztosan pontos választ ad az összesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!