Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki egyetemen jól (maximálisan...

Aki egyetemen jól (maximálisan? ) akar teljesíteni, annak tényleg nem lehet magánélete?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 1. 10:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
28%
Annak nem hogy nem lehet magánélete, annak ketté kell osztódnia legalább.
2011. ápr. 1. 10:27
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
Maximálisan? Magyarul mindenből 5-ös? Hát nem tudom, szerintem nincs olyan egyetem, ahol ez könnyen lehetséges. Legfeljebb valami büfészak...
2011. ápr. 1. 10:36
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
baromság. barátnőm jogász, évek óta együtt vagyunk, 4-5 között ingázik, mégis teljesen normális a magánéletünk. bátyám barátnője pedig fogorvos, az igazán magolós fajta színötös, még sincs semmi problémájuk, ők is évek óta együtt vannak békességben :) ha szereted a párod simán megoldható, csak akarás kérdése minden.
2011. ápr. 1. 10:44
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Attól függ, hogy milyen alapokat kaptál a középiskolában. Én most másodéves vagyok a BME-n, mérnök informatikus képzésen és csak ebben a félévben kezd eldurvulni a helyzet, eddig kb. semmit nem kellett tanulnom. Ha annyit tanultam volna, mint a többiek a 2-esért, simán 5-ös lettem volna mindenből. Így, minimális készüléssel 4-5 között. De aki nem versenyistállóból, matematika tagozatról meg ilyen helyekről jött, annak bizony dolgoznia kell. Azért egy ilyen stabil 4-5 szint szerintem minden jobb képességű diák számára elérhető, ha nem tanulja szénné magát, akkor is.

Egyébként szerintem színötösre nem érdemes itt semmit megtanulni. Ha annyi energiája van valakinek, akkor inkább vegyen fel extra tárgyakat, tanuljon nyelvet stb.

A fő nehézség inkább az önfegyelem hiánya: nem mindegy, hogy bemész egy órára ahol 90 perc alatt elmagyaráznak mindent, vagy egyedül küzdesz ugyanazzal az anyaggal több órát. Ha meg egyszer megcsúsztál egy tárggyal, nagy valószínűséggel ütközni fog az órarended, nem tudsz bejárni, még több tárgyból csúszol, még több az ütközés stb.

2011. ápr. 1. 10:53
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
ez hülyeség, barátommal már két éve együtt vagyunk tavaly fejezte be az egyetemet amugy építőmérnöknek tanult, és mindig maximálisan kivette a részét a tanulásból, nagyon sokat tanult, de mégis két tanulás közt minden nap tudtunk találkozni, és volt magánéletünk, néha sajnáltam is hogy hazament este 10kor tőlem és még utánna terveket beadandókat rajzolt éjfél meg kettőig másnap meg suli volt neki, mégis átlag 4.5-4.6 volt és a diplomája is 5 lett pedig államvizsgára össz pár napot tanult, úgy hogy mindennap találkoztunk pár órára, szal sztem össze lehet egyeztetni mindkettőt, én is tanulok most és nekem is 4.5 az átlagom
2011. ápr. 1. 13:00
 6/12 anonim ***** válasza:
68%
Én építőmérnöknek tanulok, lányként... nálunk többnyire nem lehet magolni, érteni kell azt, amit tanul az ember, anélkül keresztet lehet vetni mindenre. Az átlagom 4,4-es lett, az ösztöndíjátlagom ötös. Folyamatosan mennek a pletykák a hátam mögött, hogy semmi magánéletem nem lehet, a tanulásnak élek, stb stb, de ez szerintem baromság. Az amit én megteszek, azt bárki megteheti... egyszerűencsak nem az utolsó pillanatban kezdek bele az évközikbe, így ha nem sürgős ráérek naponta 1 vagy 2 órát foglalkozni vele, emellett azért jut időm másra is, ha zh-t írunk akkor viszont nem tanulok minden nap, csak zh előtti napon, de akkor látástól vakulásig, ennyi. Nem mondom azt hogy túltengek a szabadidőtől, de amire szeretném hogy jusson időm, arra nagyon is jut, és nincs ebből semmi probléma! :) Talán bulizni nem bulizok annyit, mert utána kómás vagyok és nem fog az agyam, de amúgysem vagyok az a bulizós típus, nagyon nem is hiányzik! :) 20/L
2011. ápr. 1. 13:19
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem. Másodéves orvostanhallgató vagyok (talán nem mondható büfészaknak:P). Egy 4-esem lett félévkor, pedig a hétvége mindig a barátomé, mivel távkapcsolatban élünk:) Plusz azért el szoktam járni bulizni, kocsmázni is.

Barátnőm pedig szín ötös, és ő sem az az otthonülős fajta:)

2011. ápr. 2. 15:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Én elsőéves közgazdász hallgató vagyok... én sajnos elég gyenge gimiből jöttem, az érettségire való készítésen kívül semmi pluszt nem tanultunk. A matekkal és a makróval eléggé meggyűlik a bajom így, a többi szerencsére megyeget. Ott kezdődik, hogy nálunk nincs is színötös, de a legjobbak (4-4.5-ös átlaggal) tényleg azok a tipikus befordult stréberek. 2 szót alig tud belőlük kihúzni az ember, hát ha még önálló vélemény kéne formálni... úhha :D Szóval nekem rossz élményeim vannak velük kapcsolatban. De minden szak, minden suli más és más. Az a baj, nálunk érteni is kell az anyagot, elég durván, meg sokat kell magolni is, elég vegyes. Sokaknak meg nem megy a kettő egyszerre. A szakok többsége nem ilyen.
2011. ápr. 2. 18:19
 9/12 anonim válasza:
0%
hülye kérdés...mit keresel te Egyetemen egyáltalán?
2011. ápr. 8. 23:09
 10/12 A kérdező kommentje:
Te maximum takarítónak mész az egyetem közelébe, ezért sír a szád?
2011. ápr. 9. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!