Hogy kell felépíteni egy érvelő szöveget?
Figyelt kérdés
Azt sejtem, hogy bevezetés, tárgyalás, befejezés, de mit írok mibe, hogyan? (ui.: főleg a Bánk bánnal kapcsolatban kéne az érvelő szöveg szerkezete [Bánk/Gertrúdis mellett/ellen érvelni])2011. márc. 29. 22:50
1/2 anonim válasza:
Bevezetésben felkészíted az olvasót röviden, hogy valójában miről is szól a sztori (nem csak konkrétan a Bánk-Gertrúd konfliktust, hanem az egészet), leírod az alapkonfliktust is kiemelve, valahogy átvezetve az előzőekből.
Tárgyalás állhat több részből, piszok egyszerű, leírod Bánk mellett-ellen az érveid, meg Gertrúd mellett-ellen az érveid.
Befejezésnek leírod a saját véleményed, hogy melyik oldalon állsz, miért azon az oldalon állsz.
Mondjuk már elég rég voltak a gimis évek, de én így csinálnám.
2/2 A kérdező kommentje:
kösz, hát ma kellett megírni, nem teljesen így írtam, na nem baj, majd legközelebb. köszönöm még egyszer :)
2011. márc. 30. 21:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!