Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így kaphatok kollégiumot?

Így kaphatok kollégiumot?

Figyelt kérdés

Apukám külföldi cégnél dolgozik, külföldön van bejelentve a cég, külföldön adózik is. Anyukám a szokásos havi 100 000 Ft-ot keres kb. Az egyetem és a lakóhelyem egy és ugyanaz.

Így van esélyem?

2011. márc. 28. 08:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát nem hiszem:S

Ha az "egyetem és a lakóhelyem egy és ugyanaz", azt jelenti, hogy egy városban van, akkor nem hiszem, hogy kapsz kollégiumot.Amit néznek felvételkor: tanulmányi eredmény (felvételi pontok vagy előző éves tanulmányi átlagok) szociális helyzet, egyetemtől való távolsága a lakóhelyednek, egyéb teljesítmények (hök, sport,diákkör).

2011. márc. 28. 08:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem valószínű. Legelőször azok közt osztják szét a férőhelyeket, akik messze laknak az egyetemtől (száz kilométerekben mérhető távolságra gondolok). A többi szempontot leírta az előző.
2011. márc. 28. 09:12
 3/6 A kérdező kommentje:

2009/2010 I. félév: 4,75

2009/2010 II. félév: 4,33

2010/2011 I. félév: 4,8

Ezek a korrigált kreditindexeim.

TDK-zom, most áprilisban megyek az országosra.

És igen: ugyanott lakom, mint ahol az egyetem van.

2011. márc. 28. 10:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Feltehetőleg nem kapsz, de szakkollégiumnál, ha van, érdeklődj, ha TDK-zol, pláne.
2011. márc. 28. 11:38
 5/6 A kérdező kommentje:
A szakkollégium mit takar?
2011. márc. 28. 13:49
 6/6 anonim ***** válasza:

A szakkollégium a hallgatóknak kollégiumi kereteken belül, a képzésen túl még egyéb többletlehetőséget, -tudást biztosít. Például vannak kurzusok, ún. "műhelyek", amelyek csak ott indulnak, csak a kollégisták vehetik őket igénybe. Tulajdonképpen tehetséggondozásról van szó, külön nyelvórákat kaphatnak, stb. Értelmiségképzés felsőfokon, pluszt megadva.

Én az ELTE szakkollégiumait ismerem, nagyjából névről meg kiknek van. Pl. a Bibó István Szakkollégiumba kizárólag az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói jelentkezhetnek.

[link]

2011. márc. 28. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!