Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kérheti ezt az osztályfőnök?...

Kérheti ezt az osztályfőnök? Máshol is így van? Van joguk ehhez?

Figyelt kérdés

A héten kitöltettek velünk egy kérdőívet,és azt mondta az ofönk h írjunk rá nevet. Azt mondta hogy egy pszichológussal fogja megnézni ezeket. Többet nem is nagyon mondott,elkezdtük kitölteni. Aztán páran felháborodtak kissé h olyan kérdésekre kellett választ adnunk h pl. "Ki a legjobb barátod az osztályban?" "Kit tartasz a legszebbnek az osztályból?" "Kit nem kedvelsz az osztályból,és miért?" "Ki az akit utálsz az osztályból,és nem szívesen tartod vele a kapcsolatot?" Ilyen kérdésekre kellett választ adnunk,3 embert kellett írni. Mikor megkérdeztem hogy miért kell erre nevet írni,ő felháborodott,emelt hangon kezdett el velem "beszélni" hogy én hogy merem azt feltételezni hogy visszaélnek az információkkal (előtte teljesen normálisan kérdeztem,nem adtam okot a kiakadására),ill. őket nem feltétlen a név érdekli,hanem amit írunk. Ezek után kisebb csönd lett,majd odaszólt nekem hogy "amúgy is azt hiszi,hogy nem tudom maga hol áll az osztályban?" Szerintem jogosan kérdeztem meg... régen soha nem kellett ráírni a nevet.

Szerintetek ezt megteheti az osztályfőnökünk hogy nevet irat rá? És hogy így beszél velem?

2011. márc. 20. 19:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

Ez egy pszihológia teszt, ezzel lehet az osztálybeli kapcsolatokat felvázalni.

Nekünk is kellet kitölteni, igaz, névtelenül...

2011. márc. 20. 19:19
 12/20 anonim ***** válasza:
Ilyen nekünk is volt tavaly és mondta az ofő, hogy nem kell rá nevet írni, csak ha szeretnénk. És mi megkérdeztük tőle elolvassa-e és azt mondta, hogy igen, természetesen. Szerintem jogos a felháborodásod. Beszéld meg szüleiddel, majd menjetek az igazgatóhoz, hogy ez most akkor, hogy is van.
2011. márc. 20. 19:20
 13/20 anonim ***** válasza:
Ez érdekes kérdés, több problémát is felvet. Mi van akkor, ha valaki azt írja, hogy azért utálja Kovács Gizit, mert füvezni szokott? És mi van akkor, ha ebből egy szó sem igaz? Kovács Gizi egy életre elvágta magát a tanára előtt. Ugyanakkor ez lehetne egy olyan fórum, ahol ki lehetne szűrni az olyan diákokat, akik állandóan zaklatják a társaikat. Persze lehetne ezt név nélkül is.
2011. márc. 20. 19:24
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem. Én a helyedben mindenhova 3 ugyanolyan nevet írtam volna, vagy nem töltöttem volna ki egyáltalán. Elvettem volna, ráírtam volna a nevemet és kitöltetlenül adtam volna neki vissza. Mert akkor mit tudott volna tenni? Semmit! Max rád kiabál, kaptál volna egy osztályfőnöki figyelmeztetőt, de azt "megfellebbezhettétek" volna a dirinél.

Amit jelenleg tudsz csinálni: (amúgy hány éves vagy?)

- szólsz a szüleidnek, és ha nem is tartják jogosnak a felháborodásodat, de a helyükben beszélnék a tanárral minimum a hangneméről (amúgy bűzlik a dolog, mert a tanár felemelte a hangot, úgyhogy itt más is van a háttérben)

- ha a szüleid nem törődnek ezzel a dologgal és téged mégis csak bánt, menj be az igazgatóhoz és kérdezd meg hogy ő tud-e erről a tesztről vagy sem? Ha nem akkor annak súlyos következményei lesznek a tanárra nézve.

Szerény véleményem szerint:

1. semmilyen ilyen kérdőívre senkit, semmilyen körülmények között nem KÖTELEZHETNEK. Főleg nem pszichológiaira

2. Ha még nem múltál el 18 akkor van egy olyan (ha jól tudom) hogy a szüleid engedélye nélkül nem hallgathatnak ki a rendőrök, nem végezhetnek rajtad semmilyen műtétet sem stb. ebbe a körbe szerintem beletartozik egy pszichológiai teszt is.

3. Ha önkéntes kérdőívet kell kitöltened, akkor az SEMMILYEN módon nem lehet beazonosítható, tehát nem kerülhet rá név, aláírás, személyi szám, egyéb kód. Nem tölthető ki olyan számítógépes rendszeren amin be kell jelentkezni és amiről visszakereshető a válaszadó személye.. (nálunk a főiskolán is volt egy "önkéntes" kérdőív. Minket azzal zsaroltak, hogyha nem töltjük ki nem lesz aláírva az indexünk (kb olyan mint nálatok az ellenőrző, ami azt jelenti hogy félévet kell ismételni) Nálunk majdnem mindenki kitöltötte az összes évfolyamról, persze mert be voltak sz@rva. Hárman (a 950 főből!) voltunk felháborodva és hangot is adtunk a véleményünknek... mi kikerestünk egy jogszabályt és azt bevittük az intézményvezetőjéhez... hát ment a "jaj mi nem ilyen komolyan gondoltuk" című előadás...

Másrészről Tescoban volt olyan hogy mentem, vettem két szem zsömlét, majd a pénztárnál a pénztáros megkérdezte hogy mi a nevem és hogy hol lakok, mert nekik ezt meg kell kérdezniük (valamilyen felmérés volt), különben nem tudja odaadni a zsemléimet... zsemle ottmaradt, panaszkönyv kikérve...azért már álljon meg a világ... aztán ugyanilyen dologba futottam bele a TAKKO-ba, szintén cucc otthagyva panaszkönyv kikérve...

2011. márc. 20. 19:26
 15/20 A kérdező kommentje:

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

Valamilyen szinten igazad van,lehet hogy ezt nem fogja nyilvánosságra hozni,viszont ő onnantól kezdve mondjuk a legutáltabb emberrel viselkedhet úgy ahogy akar,mert tudja hogy kevesen kedvelik. Erre már volt példa,igaz ahhoz kérdőív se kellett mert szemmel látható volt hogy nem bírnak egy lányt. Igazából az osztályfőnökünket nem érdekli hogy milyen az osztályközösség,ő mindig csak panaszkodik,de nem tesz semmit.

Amúgy én is gondolkoztam azon hogy visszaadom üresen,vagy megyek igazgatóhoz,csak az a baj hogy az ofönk a legkisebb dolgokért is üvöltözik,az igazgató úgy se nekem adni igazat,hanem kitalálna valamit és visszaküldene!

Nekem/nekünk semmi bajunk nem lett volna ezzel a kérdőívvel,ha nem kell rá nevet írni. Szerintem név nélkül is ki tudja "deríteni" hogy ki az akit kedvelnek/nem kedvelnek. Szerintem ez egyszerűen arról szól hogy innentől kezdve úgy fog minden emberhez hozzá állni,ahogy azt a többiek megírták! Egyedül már nem merek szólni senkinek,de szerintem ha gyűjtök pár embert és közösen odamegyünk az oföhöz,nem lesz olyan lekezelő.

2011. márc. 20. 19:26
 16/20 anonim ***** válasza:
84%

A mi ofőnk csináltatott név nélkül egy tesztet: mindenkiről kellett írni az osztályban 3 jó és 3 rossz tulajdonságot (magadról is persze, így nem derül ki, hogy te írtad), majd ezt kiértékelte (volna), és elmondta (volna) az eredményt nekünk. Nos ezekre sosem került sor, nem tudjuk, miért.

A kiabálás mindenképpen jogtalan volt. A név felírására sem kötelezhet szerintem.

2011. márc. 20. 19:27
 17/20 A kérdező kommentje:

"Ez érdekes kérdés, több problémát is felvet. Mi van akkor, ha valaki azt írja, hogy azért utálja Kovács Gizit, mert füvezni szokott? És mi van akkor, ha ebből egy szó sem igaz? Kovács Gizi egy életre elvágta magát a tanára előtt. "

Na én pont erről beszélek... lehet hogy nem adja ki az információkat,de a tanár onnantól kezdve úgy fog velem viselkedni,és ilyenkor jön a szivatás (jegyekben pl.)

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

Na igen,mostanában egyre több helyen kérdezősködnek. Ebből nekem is kezd elegem lenni. Rendőrök is folyamatosan zaklatnak,volt hogy villogott a lámpa és úgy szaladtam át a zebrán (futottam a busz után,többen is) erre utánam kiabálnak hogy áljak meg,és kérik az adataimat. Persze nem álltam meg,de szerintem ehhez sem lett volna joguk.

A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.

Nálunk is volt ilyen még általánosban,de az játékosan volt megoldva,és nem került az osztályfőnök kezébe. Ezzel nem is volt probléma..meg persze nem írtak sértő dolgokat a papírra.

2011. márc. 20. 19:34
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyedül is bemehetsz az igazgatóhoz, de inkább tanítás után (ne pedig valamilyen óra rovására). Mondd el neki (normális hangnemben), hogy az ofőtök kötelezett egy pszichológiai tesz kitöltésére - névvel - és szeretnéd megtudni, hogy ez most mire volt jó, mert hiába kérdezted ezt az ofődtől ő elkezdett kiabálni veled és nem érted hogy most ez mi volt.... (ezzel kétféleképpen mártod be: a teszt miatt, és a hangvétele miatt)

Az hogy csoportosan az ofőhöz vonultok azzal nem oldotok meg semmit! Maximum azzal ha a szülők összeállnak és együtt keresik fel az igazgatót pl a havi osztályfőnöki értekezlet keretében...

2011. márc. 20. 19:35
 19/20 anonim ***** válasza:
76%

Sajnos a rendőrök elkérhetik a személyi igazolványodat (B kategóriájú biztonsági okmány, így kérhetik, ellenben egy bkv ellenőr nem kérheti el, mert neki nincs hozzá jogosultsága.

Viszont ha a forgalmat zavarod, mert átfutsz egy úton, azzal nem csak magadat hanem másoknak is balesetet okozhatsz! Nem tudom, hogy Te tudnál-e úgy élni, ha tudod, hogy miattad haltak meg, mert teszem azt egy busz után rohantál? (ami jobb esetben 1/2 óra múlva jön legközelebb)

2011. márc. 20. 19:40
 20/20 anonim ***** válasza:

Velünk is csináltatott ilyen kérdőívet az osztályfőnök általánosban szintén névvel. Volt olyan kérdés is, hogy melyik tanárt utálod/szereted. Én pechemre azt írtam, hogy az ofőt nem szeretem (hazudnom kellett volna). Erre következő osztályfőnökin megkérdezte, hogy miért nem szeretem, nyugodtan mondjam meg, nem fog haragudni. Mint kiderült én írtam egyedül az osztályban, hogy nem szeretem őt, pedig tuti, hogy más sem szerette, csak ők nem olyan hülyék, hogy az igazat írják. Akkor nem válaszoltam semmit.

Egyébként ennek tényleg anonimnak kéne lennie, mert a végeredmény a lényeg, nem az, ki mit írt.

2011. okt. 9. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!