Tényleg olyan "félelmetes" az érettségi, mint amilyennek előtte látszik?
Szia!
Én matekból voltam elég gyenge...Sokat gyakoroltam az érettségire,szinte az összes előző évi érettségiket végig csináltam.
De még csak így is 3-as lett,ráadásul nem is erős 3-as :-(
Tavaly érettségiztem. A töri és a magyar az ment,azok egész korrektek voltak,de a matek az nehezebb volt (ezt a tanáraim is mondták).
De amúgy a töri miatt ne parázz,atlasz és a forrás nagyon nagy segítség :-D
Nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert nem tudom, pontosan mit jelenthet a közepes.
Szerintem nézz meg pár tavalyi feladatlapot, és azokból elég egyértelműen kiderül, minden évben hasonló jellegű:
Amúgy a mi évfolyamunkról csaknem mind a ~150 ember átment rajta, szóval nehéznek semmiképp sem mondanám.
Nem, utólag senkinek nem félelmetes, főleg egy-két egyetemi vizsga után.
De még ember nem született a földön, aki ezt előtte elhitte volna. :-))
Első válaszadó vagyok!
Én azt mondom,hogy ne becsüld alá...én,hogy már túl vagyok rajta ugyan könnyen beszélek,DE senkinek nem mondom azt,hogy könnyű.
Igenis szükség van tudásra,logikára.
De amúgy csak a leghülyébbek buknak meg,persze ne az legyen a célod,hogy átcsusszanj kettesekkel :-))
Egyébként a tanárok is sokkal jószívűbbek szóbelin,sőt írásbelin is amire lehet,arra pontot adnak :-D
De az írásbeli nehezebb mint a szóbeli :-P
Az viszont nagyon sz.r,amikor kánikula van,mindenki a parkban játszik,te meg senyvedsz a szobában és hallod a kintiek kiabálását :-DD
Nem, de ha nem figyelsz az írásbelin, rengeteg pontot veszíthetsz egészen jelentéktelennek tűnő hibák miatt (pl. vessző, ékezet elhagyása, nem teljes mondatokkal való válaszadás).
Érdemes készülni az írásbelire is, mert csak a forrásra támaszkodva nem könnyű értelmes, tartalmas választ adni (azt is értékelik, mennyire hagyatkoztál a kifejtésnél a forrásra).
Nem tudom, mennyire számítottam jó tanulónak, a 4-es általában megvolt, az érettségim is jól sikerült (2009-ben érettségiztem).
Most fogsz végezni?
"A töri és a magyar az ment,azok egész korrektek voltak,de a matek az nehezebb volt (ezt a tanáraim is mondták)."
Kinek mi, szerintem egyik sem volt korrektebb, mint a másik. (Nekem pont a töri és a magyar sikerült rosszabbul, és a matek lett 5-ös.)
igen most végzek.
és igazából tudom hogy az írásbelinek van nagyobb súlya,de a szóbelitől mégis sokkal jobban félek.eléggé lámpalázas vagyok és félek hogy semmi sem fog eszembe jutni:|
Ha választani kéne, akkor mindenképp a szóbeli a nehezebb.
Ugyanis ha megnézitek a magyar és a töri érettségiket, látjátok, hogy az írásbeliben szinte semmit nem kell tudni, csak jó képességekkel kell rendelkezni. Eközben a szóbelin mindkettőből rendes tételek vannak, amiket meg kell tanulni.
Saját tapasztalatból mondom, én nagyon féltem a szóbeliktől épp emiatt, az írásbelikre meg kb. röhögve mentem be, külön készülés nélkül. Az eredmény: 86%-os töri írásbeli, 55%-os szóbeli; 79%-os magyar írásbeli, 48%-os szóbeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!