Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az érettségi pontok számításán...

Az érettségi pontok számításánál miért a két emeltem százalékát számolja bele a pontszámító kalkulátor, ha beleszámolhatná az egyébként a szakra szintén vihető, jobban sikerült középszintű érettségimet is?

Figyelt kérdés

Tehát az emelt angolom 79 és az emelt magyarom 75 százalékát számolja magyar szakra, ahová számolhatná a középszintű töri 95 százalékát is.(Hiszen a szakra vihető a kötelező magyaron kívül egy idegen nyelv vagy latin vagy töri.) A felvi.hu-n azt írják, érettségi pontoknál a legkedvezőbb százalékot lehet számolni, és nincs különbség az emelten és a középszinten elértek között, az hogy emeltet tesz az ember, az csak a többletpontoknál számít.

Ezek szerint elsősorban mégis az emelteket számolják?

2011. márc. 15. 12:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

De van duplázás. Ott aztán nem húz le semmit.

Ha jobban belegondolsz, nagyon is logikus, hogy nem lehet így megkerülni a dolgokat.

2011. márc. 15. 13:33
 12/15 anonim ***** válasza:
Jézusom, összekevertem 2 kérdést. XD visszaszívtam a nyelvvizsgásat :D
2011. márc. 15. 13:36
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen, de én nem duplázom. Persze, logikus, de attól még elszomorító!:D

Sajnos matekból elég hülye vagyok, minden másból kitűnő, abból viszont az érettségim se lesz jobb hármasnál. Ezért zongorázok végig minden lehetőséget, hogyan lehetne jobban kijönni.

2011. márc. 15. 13:41
 14/15 anonim ***** válasza:
50%
Nem kéne ilyen büszkének lenni, hogy hülye vagy matekból.
2011. márc. 15. 14:59
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki mondta, hogy büszke vagyok rá. Felvállalom a gyengeségeimet, és ennyi, én is jobban örülnék, ha nem lennének nehézségeim vele. Nem kell itt trollkodni...
2011. márc. 16. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!