Az érettségi pontok számításánál miért a két emeltem százalékát számolja bele a pontszámító kalkulátor, ha beleszámolhatná az egyébként a szakra szintén vihető, jobban sikerült középszintű érettségimet is?
Tehát az emelt angolom 79 és az emelt magyarom 75 százalékát számolja magyar szakra, ahová számolhatná a középszintű töri 95 százalékát is.(Hiszen a szakra vihető a kötelező magyaron kívül egy idegen nyelv vagy latin vagy töri.) A felvi.hu-n azt írják, érettségi pontoknál a legkedvezőbb százalékot lehet számolni, és nincs különbség az emelten és a középszinten elértek között, az hogy emeltet tesz az ember, az csak a többletpontoknál számít.
Ezek szerint elsősorban mégis az emelteket számolják?
De van duplázás. Ott aztán nem húz le semmit.
Ha jobban belegondolsz, nagyon is logikus, hogy nem lehet így megkerülni a dolgokat.
Igen, de én nem duplázom. Persze, logikus, de attól még elszomorító!:D
Sajnos matekból elég hülye vagyok, minden másból kitűnő, abból viszont az érettségim se lesz jobb hármasnál. Ezért zongorázok végig minden lehetőséget, hogyan lehetne jobban kijönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!