Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megtehet ilyet a tanár?

Megtehet ilyet a tanár?

Figyelt kérdés
Írtam matekból egy dolgozatot és a tanár azt mondta hogy nem tudta megkülönböztetni az o betűt az a-tól és 5.ilyen hiba után ráírta az egyest.Oké elhiszem neki is elege lehet abból hogy mindenkinek az írását el kell olvasnia de nagyon érdekes,hogy a többi tanár meg eltudja olvasni.....megteheti ezt a tanár hogy így ráírja az egyest ? (jah és az a baj ,hogy nagyon jóba van az igazgatóval)
2011. márc. 6. 10:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Megteheti. Mert olyan nagynak képzeli magát.

Egyébként miért nem csinálta azt, hogy mikor javította akkor odahívott téged és megkérdezi , hogy ez milyen betű? Ha meg más tanár eltudja olvasni...

Egyébként jó dolgozat lett volna? mert ha igen akkor mond meg neki , hogy javítsa ki mégegyszer és ne írja rá az egyest csak úgy a semmire.Én nem hagynám annyiban.

2011. márc. 6. 10:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Meg, ha a hiba értelemzavaró (pl. számok, szakaszok jelölése). Míg az "asztolláb" szóról nyilvánvaló, hogy inkább asztalláb, mert a szövegkörnyezetből ez kiderül, egy matematikai jelölésnél nincs ilyen, ezért a hiba kritikus lehet. Én inkább azokat a sorokat nem szoktam értékelni, ahol ilyen van, de lehet, hogy ha már régóta magyarázza, hogy egyértelműen kell írni (nem szépen, hanem egyértelműen!), akkor elfogyott a türelme, és le akar szoktatni erről az írásról. Ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen viszonyban van az igazgatóval. Mondd meg, hogy szeretnél javítani, és írjál egyértelműen olvashatóan.
2011. márc. 6. 10:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Én is jártam így az egyetemen. A tanár azért adott egyest, mert nem tudta elolvasni az írásom. Nem csak egy-két betűvel volt baja, hanem az egész írásképemmel. Mások szerint szépen, igaz nagyon jellegzetesen írok. Én annyira kiakadtam, hogy be is szóltam neki: "Hogy én megtanultam írni, Ön tanuljon meg olvasni!". Ezek után csak szóbelin mentem át bizottság előtt a 4. vizsgán, ahol nem csak ő volt.

Egy matematikatanárnak, ha csak az o és a betűiddel volt problémája, attól még tudnia kellett, hogy mit írtál oda. Biztos rossz napja volt, mikor javított.

Egyébként nem etikus amit csinált.

Gondold át, hogy van-e valami ami miatt neheztel rád.

Én a helyedben nem csinálnék ügyet belőle, főleg ha még pár évig tanítani fog téged. Inkább figyelj nála oda az o és a betűidre. Te is csak rosszabbul járnál.

2011. márc. 6. 10:59
 4/9 A kérdező kommentje:
..az a baj hogy ez a második egyesem a félévben matekból és nem is engedett felelni (középsuli 9.) már mással is csinált ilyet ,elkezdett vele a gyerek veszekedni és fel akarta vinni az igazgatóhoz..
2011. márc. 6. 13:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Megvan a dolgozatod? Szüleid látták?

Szerintem semmiképpen sem az igazgatónál kezdjetek, hanem a szüleid menjenek el hozzá fogadó órára a dolgozattal, és kérdezzenek rá a javítási lehetőségekre.

Beszéljétek meg közösen az esetleges problémákat. Még nagyon sok időd van a suli végéig, nem érdemes összeveszni a tanárral, mert csak pikkelni fog rád, és ez meg is látszódik majd a további jegyeiden is.

2011. márc. 6. 13:16
 6/9 A kérdező kommentje:
nem nem is adta oda mert hiányoztam ..de szerintem oda adja következő órán
2011. márc. 6. 13:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Kérd el, hasonlítsd össze az ostálytársaidéval, hogy egyébként hányas lett volna, mit hibáztál.

Semmiképpen se támadásnak érezze a tanár a reakcióitokat, mert ebből csak te jöhetsz ki rosszul. Inkább beszéljetek meg mindent.

Ha már van egyesed, akkor gyakorolj sokat egy külön füzetbe, és mutasd meg azt is neki. Lássa, hogy teszel valamit magadtól is a jobb jegyekért. Lásson jobb, más hozzáállást tőled a tantárgyához, mint eddig látott! A gyakorlás meg egyébként sem rossz, akár van egyesed, akár nincs.

2011. márc. 6. 13:51
 8/9 A kérdező kommentje:
nem osztályozta le az 5.-nél (ahol"nem tudta" megkülönböztetni az a-t az o-tól ) ráírta az egyest ....
2011. márc. 6. 14:20
 9/9 anonim ***** válasza:

tegnap 10:48 vagyok.

Javítási lehetőséget kell adnia. Az előttem szólók okosan mondták, hogy kezdj hozzá, de ne ijedj meg attól, hogy felvisz az igazgatóhoz, mert akkor megkérdezheted tőle, hogy "ugye kell javítási lehetőséget kapnom?"

2011. márc. 7. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!