Szociális ösztöndíj milyen keresettől jár?
A szociális ösztöndíj igényléshez ki kell töltenünk egy formanyomtatványt. Van benne egy táblázat, h az igénylővel egy háztartásban élők és azok nettó havi keresetük, oda magamat is be kell írnom? (nincs keresetem)
És a másik: hogy hány ft-os egyfőre jutó keresletig érdemes erre pályázni?
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Ez attól is függ, hogy melyik suliba jársz. Nem akarlakelkeseríteni, de nagyon csórónak kell lenni ahhoz, hogy vki kapjon ilyet, legalábbis ott ahová én jártam (most fejeztem be). Anyám minimálbérért dolgozott tavaly, vele élek, ő tartott el, míg suliba jártam, és mégsem kaptam szoc.ösztöndíjat, pedig a nettó egy főre jutó összeg nem volt több 25000-nél. Ez nekik "túl sok" volt ahhoz, hogy kapjak ilyen juttatást. De mondom, ez helyenként változhat, függ az igénylésektől, hogy mennyi a keret rá, stb.
Sok helyen (nálunk pl.) elosztják az ügyintézők az ismerőseik között a pénz egy részét, ilyet is hallottam.
Amugy magadat nem kell szerepeltetned a táblázatban.
Remélem segítettem.
hú.. am most olvastam h a szoc. ösztöndíj jogszabálya megváltozott. Mostmár tényleg csak azok kaphatnak, akik rászorulnak.
Azért köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!