Mi a túróért nincs a töri érettségiben a II. világháborúról?
Idén érettségizek és végig néztem az elmúlt évek érettségeit
(emelt,közép) és egyikbe se volt a kedvenc anyagomról, a II.világháborúról kérdés! miért? :@ ez a múlt legfontosabb háborúja és nincs róla feladat :@
Még szerencse, hogy legalább ott nincs belőle semmi! Úgyis csak a "Hivatásos rettegők" szemszögéből lenne leírva, aztán tanulhatnád melyik táborban hány halt meg!
:(
Az írásbeli feladatsorokat mindig kisorsolják, így jött ki.
Az én időmben még egy hatalmas témakör volt a negyedikes anyagban a háború. Ma már kevésbé súlyosan tanítják, de nem valószínű, hogy direkt maradt ki.
Azt meg még az sem tudhatja, hogy mik lesznek az idei feladatok, aki összeállítja őket!
Nekem volt. Emelt érettségin például Kállay miniszterelnökségét kellett bemutatni írásbelin. A szóbeliben is volt 2-3 tétel. Tettem emeltet és előtte közepet, mindkettőben volt II. világháború.
Középszinten mindegy mit mondasz, mondhatod/írhatod a rettegők vagy a történelmet újraírók vagy akárki szemszögéből.
Emelten már történésziesebb volt a szemlélet: nem nézőpontot kellett közölni, hanem forrásokat kellett elemezni.
Van a közhiedelemben egy téves nézet, mely szerint a történelem adatok, történetek visszamondásából áll. A valóságban források alapján kell összerakni a képet, hogy mi is történt. Természetesen a forrásokkal szemben tudományos értelemben vett kritikára van szükség. Az emelten nagyjából ebből várnak valamennyit, de (sajnos) nem olyan hangsúlyosan ahogyan szerintem kellene.
Tehát van II. világháborús tétel és kérdés; esetleg a tanárod a szóbeliből kiveheti, ha valamiért nem akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!