Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Önéletrajzba be kell írni...

Önéletrajzba be kell írni hogy hány gyerekem van?

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 11:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nézd, ha nem írod bele, és nem kérdeznek rá, akkor nem hazudtál.

Viszont az is rossz ötlet, hogy beleírod, hogy elváltál. Lássuk munkáltatói szemmel: "Hmm, elvált. Tehát férjnél volt. Lehet, hogy gyereke is van? Ha elvált, akkor nyilván nála helyezték el. És még a férje sincs mellette, hogy vigyázzon a gyerekekre. Folyton el fog kéretőzni szülőire meg a beteg gyerekéhez. Kell nekem ilyen megbízhatatlan munkaerő?...

- Van Önnek gyereke?"

Butaságot csinálsz, kérdező. Saját magad elé akadályokat pakolsz. Se születési dátum, se a családi állapot, se a gyerekek száma nem kell. Ezek ugyanis olyan adatok, amelyek nem csak hogy nem segítenek, de sajnos hátráltatnak. Rögtön az elején összeszeded az olvasónak, hogy miért ne vegyen fel. És sajnos ma a munkáltatónak nincs ideje átbogarászni az önéletrajzod.

off, de friss tapasztalat: részt veszek egy részmunkaidős kolléga kiválasztásában. Egy hét alatt nagyjából 150-180 jelentkezést kaptunk.

Ha mindegyik önéletrajzzal csak tíz percet foglalkoztam volna, az négy napot vett volna igénybe. Amíg ugye áll a munka. Ezt meg a főnök nem tűrte. Tehát minden önéletrajzot csak felületesen tudtam átfutni, és ahol volt valamilyen kizáró ok, azt jobban már meg se néztem, inkább azokra koncentráltam, ahol minden rendben volt.

Ha te azzal kezded, hogy elváltál és egyedül nevelsz két gyereket, az utasítások értelmében azonnal félre kellett volna rakni az anyagod. De ha egy tisztán szakmai anyagot küldtél volna be, és az jó, akkor jöhettél volna interjúra. És ha az interjún meggyőző vagy, akkor már tökmindegy, milyen a családi állapotod.

on: a szakmai önéletrajz nem általában rólad szól. Hanem csakis a szakmai oldaladról. Ezt tartsd szem előtt. Inkább legyen rajta kevesebb, de csak meggyőző anyag, mint sok olyan, amik közül egy is elég, hogy a felvételiztető félretegye az anyagod.

2011. febr. 25. 10:05
 12/12 anonim válasza:

Annyi információt osztasz meg magadról amennyit csak szükségesnek látsz, de azért ami összefügg azzal amihez írod

pl. Állás esetén végzettség, életkor... Külföldi munka esetén nyelvismeret... stb mindenképp érdemres beleírni.

2011. márc. 23. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!