Hogyan készüljek a biológia emelt szóbelire?
Sebőkné Orosz Katalin - Biológia 3.
Nagyon jó könyv, én ebből készültem. Nagyjából lefedi az egész anyagot, de azért a követelményrendszert érdemes átnézni mellette!!
Mindig van pár kérdés, és utána kifejtve a tétel.
Egyébként lesz időd felkészülni. Bemész, húzol tételt.
Lesznek rajta irányító kérdések is. Az első feladatnál csak ki kell fejteni egy témát (Nekem pl. C körforgás volt úgy emlékszem).
A másodiknál van egy szöveg, újságcikk, grafikon, diagram vagy vmi hasonló, és azt kell elemezni a kérdések segítségével.
(Nálam a DNS-ről volt egy cikk, el kellett hozzá mondani a DNS felépítését, volt benne egy kis számolás is, plusz pár kérdés, amit a szövegből kellett megválaszolni).
Nem olyan vészes, és nagyon rendesek is voltak a vizsgáztatók. Ha nem tudsz vmit, vagy kihagysz, akkor kérdeznek.
Tőlem is kérdeztek 2-3 dolgot, ami véletlen kimaradt, és max pontot kaptam:)
Szóval no para:)
Egyébként ha írsz egy e-mailt, akkor tudok küldeni pár összegyűjtött tételt. (Miután leérettségiztünk, összeszedtük ki mit húzott).
De lehet már változtattak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!