Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan készüljek a biológia...

Hogyan készüljek a biológia emelt szóbelire?

Figyelt kérdés
Segítsetek, tanácstalan vagyok! Milyen könyveket ajánlotok? Hogy játszódik le egy emelt érettségi? Nem tudom elképzelni, hogy hogyan fog ott minden eszembe jutni...Annyira soknak tűnik mindaz, amit tudni kell. Vannak gyakorlati feladatok is? Köszi
2011. febr. 15. 20:36
 1/1 anonim ***** válasza:

Sebőkné Orosz Katalin - Biológia 3.

Nagyon jó könyv, én ebből készültem. Nagyjából lefedi az egész anyagot, de azért a követelményrendszert érdemes átnézni mellette!!

Mindig van pár kérdés, és utána kifejtve a tétel.

Egyébként lesz időd felkészülni. Bemész, húzol tételt.

Lesznek rajta irányító kérdések is. Az első feladatnál csak ki kell fejteni egy témát (Nekem pl. C körforgás volt úgy emlékszem).

A másodiknál van egy szöveg, újságcikk, grafikon, diagram vagy vmi hasonló, és azt kell elemezni a kérdések segítségével.

(Nálam a DNS-ről volt egy cikk, el kellett hozzá mondani a DNS felépítését, volt benne egy kis számolás is, plusz pár kérdés, amit a szövegből kellett megválaszolni).

Nem olyan vészes, és nagyon rendesek is voltak a vizsgáztatók. Ha nem tudsz vmit, vagy kihagysz, akkor kérdeznek.

Tőlem is kérdeztek 2-3 dolgot, ami véletlen kimaradt, és max pontot kaptam:)

Szóval no para:)

Egyébként ha írsz egy e-mailt, akkor tudok küldeni pár összegyűjtött tételt. (Miután leérettségiztünk, összeszedtük ki mit húzott).

De lehet már változtattak rajta.

2011. febr. 15. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!