Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » FONTOS! Mit lehet tenni egy...

FONTOS! Mit lehet tenni egy ilyen emberrel? (tanár)

Figyelt kérdés

Harmadikas vagyok öt évfolyamos gimiben,most vesszük fel a fakultációkat.A jelentkezés jövő hét,én már fixen tudom,hogy biosz és kémia,orvosira szeretnék majd jelentkezni.

A baj azzal van,hogy nyelv tagozatos oszályba járok,német haladó vagyok,és a tanárom (nő) arra akarja kötelezni az egész csoportot,hogy vegyük fel fakultácónak a németet és később majd valamilyen plusz órákat is be kell vállalni,mert le akarja rakatni velünk valamilyen nagyon nehéz DSD nyelvvizsgát,függetlenül attól,hogy kinek lesz szüksége rá a jövőben vagy kinek nem!Azt állítja,hogy az igazgató kötelezővé tette,pedig ez nem is így van.A kolléganője a magántanárom,és ő is ott volt és az igazgató ilyet NEM mondott.Csak annak kell lerakni,aki szeretné.

A mi tanárunk váltig állítja,hogy ha törik,ha szakad,le kell raknunk.Amúgy az egész csoport utálja a nőt,mert bunkó és folyton eredményt akar,de semmit nem tesz érte!Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy mit csináljak?Az orvosira nem kell a német!Itt is olvastam,hogy ott két nyelv létezik:az angol és a latin!A magántanárom azt mondta,hogy menjek be a nőhöz a szüleimmel és adjam a tudtára finoman,hogy nekem nincs szükségem erre és én ezt nem akarom.De amilyen,kétlem,hogy engedni fog.Akkor menjünk az igazgatóhoz?

Félek,mert elronthatja a jövőmet,nekem a biosszal és kémiával kell foglalkoznom,emelett nem lesz erőm DSD-re készülni!Mit tehetnék?

Az orvosiról nem vagyok hajlandó lemondani,életem álma!

Légyszi segítsetek!

Egy 16 éves,tanácstalan lány...

2011. febr. 10. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem kötelezhet természetesen, legalábbis nme hiszem, lehetősége sincs bele szólni, menjetek az igazgatóhoz anyukáddal, ha továbbra is ilyen agresszív.Illetve, majd nézd meg évvégén a titkárságon vagy valahol, hogy biztosan az van-e beírva faktra, amit te akarsz.
2011. febr. 10. 19:04
 2/6 anonim ***** válasza:

16 éves vagy. 2 év van még érettségiig. Ha komolyan veszed a felkészülést, lesz időd mindenre. És minél öbb nyelvet tudsz, annál jobb:)

De ha nagyon nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor előbb a tanárhoz menjetek oda. Mert ha rögtön az igazgatóhoz mész, azt fogja érezni, hogy megkerülted, és haragudni fog szerintem:D

2011. febr. 10. 19:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 10. 22:02
 4/6 A kérdező kommentje:

A fő gáz az a nyelvvizsgával,hogy van már egy német ECL középfokom és hamarosan tervezem a felsőfokot is.Ha az meglesz többet nem akarok a némettel foglalkozni.Plusz pontot úgyse kapok érte többet...rrra meg felesleges energiát pazarolni!

Egy germanisztikán lehet,hogy beájulnának egy DSD-től.de az orvosin (sztem) kidobhatom nyugodtan a kukába...

2011. febr. 10. 22:07
 5/6 anonim válasza:
szerintem igazgató. ha nem akarod nem kell megcsinálnod a németet. akár egyetem alatt is megtudod, ha úgy érzed szükséged lesz rá. persze, nem árt egy plusz nyelv, de ha te most a kémiára és bioszra akarod fordítani az energiádat, akkor ne engedj, tarts ki az elképzelésed mellett! ha kell beszélj Te az igazgatóval. amúgy sem hiszem, hogy 3 tárgyból mehetnél fakultációra...
2011. febr. 12. 12:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Csak kettőt lehet nekünk max mert nyelves osztályban a nyelv is annak számít...a nő pedig azt akarja,hogy a csoportban mindenkinek az egyik a kettőből a német legyen:SMárpedig nekem nem lesz,az 100%!
2011. febr. 12. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!