18 évesen felsőfokúval rendelkezni általános vagy 'nagy szám'?
párom unokatesojanak 18 evesen ket felsofokuja volt. szerintem nagy dolog. ha ki is tudja majd hasznalni, meg nagyobb.
igy belegondolva tobb olyan ismerosom van, akiknek 17-18 evesen tobb nyelvvizsgajuk volt, tobbek kozt felsofoku, szerintem orulj neki, hasznald ki, hogy jó a nyelvérzéked, ne állj meg itt, légy büszke magadra, fuggetlenul attól, hogy "nagy szám" e vagy nem! tök jó dolog!
én nem esek hasra tőle.
nekem van egy ZD-m (93%), az bőven elég, hogy mindenféle szempontból békén hagyjanak. Személyes tapasztalatom meg az, hogy a nyelvvizsga nagyjából semmit nem jelent. Sokszor kerültem már olyan helyzetbe, hogy a nyelvvizsgások (közép és felső és nem a piacon vették) helyett nekem kellett pl. angolul kommunikálnom (pedig én azt csak a számítástechnikával meg az internettel szedtem magamra, tanulni sosem tanultam, csak kóbor kisérletek voltak arra, hogy tanítsanak), mert megszólalni nem tudtak.
Persze a felsőfok azért ennél kicsit magasabb kategória, de akkor is úgy vagyok vele, hogy ha megcsinálta, hát megcsinálta, jó neki, de majd meglátjuk mennyit ér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!