Melyiknek van több értelme 19 évesen? Nem tudok dönteni.
2 dolog közt vacillálok. Az egyik, hogy megjelölök valami szakot és majd kialakul, hogy mi leszek pontosan (mert nem tudom jelenleg), vagy pedig már most elkezdek karriert építeni a tűzoltóságon?
Mindig is tűzoltó akartam lenni, de a sznob családom szerint diploma nélkül a mai világban nem lehet boldogulni...
Engem nem érdekel, hogy alacsony a kezdő fizetés és rengeteget kell dolgozni és hajtani, de szerintem a tűzoltó egy gyönyörű hivatás és biztos munkalehetőség is egyben.
A családom szerint felejtsem el.
Szerintetek?
2. vagyok, ezt találtam neked:
Tűzvédelmi szakirány
Nappali és levelezőképzési forma, polgári hallgatók részére.
A tűzvédelmi szakirány képzési célja
Feladatunk olyan had- és biztonságtechnikai mérnökök képzése, akik képesek a megelőző és a mentő tűzvédelem, a műszaki mentés területén a gyakorlati mérnöki feladatok ellátására.
A végzettek a megszerzett szakmai készségek és gyakorlatban közvetlenül hasznosítható ismeretek birtokában legyenek képesek:
– katasztrófavédelmi szervek és hivatásos önkormányzati tűzoltóságok, valamint veszélyes üzemek megelőző tűzvédelmi mérnöki feladatainak ellátására;
– katasztrófavédelmi szerveknél és hivatásos önkormányzati tűzoltóságoknál, valamint veszélyes üzemekben jelentkező mentő tűzvédelmi és műszaki mentési feladatok tervezésére, szervezésére és irányítására;
– tűzkockázatok becslésére és tűzvédelmi mérnöki szakértői munka végzésére;
– külön képesítő vizsga letétele után beépített tűzvédelmi berendezések tervezői jogosultságra.
A tűzvédelmi szakirányon végzettek elhelyezkedési lehetőségei
– Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
– megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok
– önkormányzati tűzoltóságok
– veszélyes ipari objektumok katasztrófavédelmi szervezetei
– vállalati tűzoltóságok
Szerintem jól hangzik egy reménybeli tűzoltónak :)
Elképzelem, ahogy ott ülsz az egyetemi előadáson, vagy vizsgán, vagy mittudomén, aztán hallod, hogy vonulnak a tuzoltok valahol valahová életet menteni, tüzet oltani.
Ott fox meggebedni.
A tűzoltóságnál egynesbe, sűrítve kapsz egy nagy adag életrevalóságot, ami nem biztos hogy fedi a családi vonal tapasztalatait.
Amúgy ne késlekedj és vacillálj, mert csak 35 éves korig vesznek fel tűzoltónak.
Merülj bele az életbe, a tűzoltóságnál megismered majd, amiből eddig kimaradtál - ha érted, mire gondolok és nem orrolsz meg rám miatta.
Na lássuk csak: nagy adag férfias munka, megmerülés a mindennapok bajaiba, nem csak a szerven belül, a világot fogod megismerni úgy igazán, csapatmunka, életveszély. fegyelem, egymásrautaltság, emóció, itt is kell tanulni kihűlésig, ne feledd azt se, hogy a tűzoltók a mai berendezkedés legalja: bármit megtesznek velük, mert tudják, menyire elhivatottak.
Na? Alakul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!