Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez helyes (fegyelm...

Szerintetek ez helyes (fegyelmivel fenyegetnek, hosszú de olvasd el, az oszt. Társaimnak érdekes volt. )?

Figyelt kérdés

Nos ,én egy 15 éves fiú vagyok.Annyi háttértörténetet el kell ,hogy mondjak ,hogy nekem már nagyon elegem van abból ,hogy én sose kapok meg semmit és emiatt nagyon sok hátrány ér.Igen van ennivaló és van net.De semmi több ,ugyanazok a ruhák stb.Szegények vagyunk és nekem semmim nincs szinte.Nos de MINDEN osztálytársamnak a szülei kinyalják a p*csáját ,meg minden.Ez a háttértörténetből következik a következő:

Egyik nap a tanár elkezdte sorolni ,hogy milyen pénzeket akar behajtani a szülőkön.Na én meg mondtam neki ,hogy mi ezt biztos nem fogjuk kifizetni.

A tanár mondta ,hogy akkor nem vehetek részt az osztály kirándulásokon stb.

Én meg már akkor eléggé indulatban voltam felálltam és felemeltem a hangom.

Azt mondtam ,hogy én nem tehetek arról ,hogy ilyen családba születtem de viszont arról a tanár tehet ,hogy ilyen kulák sz*rházi(szószerint ezt mondtam).A tanár következő szünetben felhívta az igazgatót ,és én azt mondtam neki ,hogy amíg ilyen anyagi problémáink vannak ,addig nekem ne pofázzon és takarodjon az utamból(szószerint ez).De viszont 5s tanuló vagyok ,nem cigizek szóval megbuktatni nem tudnak.

Szerintetek tényleg kaphatok fegyelmit?

2011. febr. 6. 12:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Én igazából elég jól viseltem a helyzetet...Egy darabig.

Tudniillik apámnak volt egy munkalehetősége németországban amivel havi 300ezret keresett volna.Ez tartotta bennem a reményt...De kiderült ,hogy sajnos megszűnt...

Na innentől kezdve indítottam "háborút" az iskola ellen.És mostmár nincs megállás.

"A harcban meghalni lehet, elfáradni soha!"

2011. febr. 6. 13:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
De olyan buta vagy... tulajdonképpen most miért is háborúzol?? Attól nem lesz több pénzetek, hogy nem tudsz normálisan viselkedni, csak annyit érhetsz el, hogy aki eddig támogatott, idővel az is el fog fordulni tőled.
2011. febr. 6. 14:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Előzőnél a pont.

Eléggé bután csinálod a dolgokat. Lenne lehetőséged tanulni, tudnál fejlődni valahová, de te a szöges ellentétét teszed: az iskola és a tanáraid ellen fordulsz. Nagyon sok nagyszerű kutató, tudós, író, költő származott szegény családból. És tessék, vitték valamire, szegény sorsuk ellenére. Arról nem az iskola tehet, hogy szegény vagy. Ha lennél olyan talpraesett, megkérdeznéd az ofőt, hogy ilyen tanulmányi eredményekkel milyen pályázatokra tudnál pályázni, milyen támogatásokat kaphatnál az önkormányzattól, stb... Szoktam olvasgatni olyan honlapokat, ahol kifejezettem diákoknak szánt pályázatok vannak, és ha most középiskolás lennék, sorra adnám be rá az anyagomat. Találd fel magad, mert ilyen hozzáállással nem fogok semmire vinni.

2011. febr. 6. 14:33
 14/16 A kérdező kommentje:

Hát én középiskolában nem mernék ilyet tenni a tanárokkal.Általánosban vagyok még...

Itt aztán lehet orba szájba szidni a tanárokat ,bár már magamtól is látom ,hogy ezzel nem megyek sokra...

Igazatok van...Igazából annyira elvoltam keseredve ,hogy semmi esélyünk nem lesz a jó életre ,hogy nem is láttam ,hogy mit teszek...

2011. febr. 6. 15:25
 15/16 anonim ***** válasza:

az egy dolog, hogy anyagilag milyen helyzetben vagytok, de ez alapján eljátszani a primadonnát, akinek hősi szenvedésétől legyen hangos az egész iskola - ez gáz, és te most pontosan ezt csinálod.

Nincs itt semmilyen háború, csak egy magát felhúzó taknyos, aki saját sértve érzett egójából kiindulva, hogy neki miért nincsenek olyan dolgai, mint a többieknek, teljesen feleslegesen csinál jeleneteket, aminek semmi köze az anyagi helyzetetekhez - ahogy már korábban is írták, ha tényleg a konkrét pénzösszeg lett volna a gond, azt lehetett volna emberi módon is kezelni.

Itt valszeg arról van szó, amire már a bevezetőben is utaltál, hogy tököd tele lett, hogy neked nincs mindenféléd, ami a többieknek van, erre fel jól behergelted magad már egy ideje, és most ezért így hisztizel. Erről le kéne szokni.

"A harcban meghalni lehet, elfáradni soha!"

hát, már ne is haragudj, de ekkora művi és pózolós baromságokra csak egy tömör és remekül idevágó mondással lehet válaszolni, amiben minden benne van:

aki hülye, haljon meg.

2011. febr. 6. 22:02
 16/16 anonim válasza:

Szerintem te egy kicsit túl indulatos vagy. 15 évesen még nem vagy olyan szinten,hogy elszámoljál 10ig magadban mielőtt megszólalsz.

Egy felnőttel nem beszélhetsz így.Nem a tanár hibája,hogy anyagi problémáitok vannak.Örülj neki,hogy ennyid is van,másnak még ennyije sincs.

Az meg,hogy nem mehetsz kirándulni,mert nem fizeted be, valamilyen szinten jogos,mert másnak a szülei is dolgoznak,és abból a pénzből fizeti be a gyerekének az oszt.pénzt. Tehát most az,hogy jönne ki,hogy mindenki befizeti,csak te nem, de te is elmégy kirándulni,csak másnak a pénzén.Mindenkin a saját gyerekének fizeti be,nem a másénak.

De olyan szempontból viszont nem jogos a tanár viselkedése,hogy olyan sok pénzt szed be, amit nem mindenkinek bír a pénztárcája,ezeken ő is elgondolkodhatna. De ezt normálisan is meg lehet mondani, pl. óra után,személyesen, hogy ne járasd le magad.

És beszélj normálisan tisztelettel,ne úgy mint az utolsó idióta,mert azzal ,hogy üvöltözöl és obszcén kifejezéseket használsz mindenki lenéz majd érte, és nem fognak a problémáiddal foglalkozni.

2012. nov. 28. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!