Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz a tolmács...

Mennyire nehéz a tolmács mesterképzés? Milyen a tolmácsok élete?

Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 11:27
 1/1 anonim ***** válasza:
60%

A mesterképzésről nem, de a tolmácséletről tudok írni. Tipikusan az a szakma, amit addig jó végezni, míg nincs gyereke az embernek, sokat kell utazni, és a jövedelem sem fix, tehát van, hogy egy jó megbízást kapsz, és az sokat fizet, de utána 3-4 hónapig semmi felkérés, úgyhogy be kell osztani a pénzt, és gondolni arra, hogy nem biztos, hogy folyamatosak lesznek a munkaajánlatok (persze egy bizonyos idő után már keresnek a szakmában, ez egyébként nyelvektől is függ).

Ezért érdemes kiegészíteni mással, több lábon állni, én pl. idegenvezettem és nyelvet tanítottam az üresjáratokban, aztán lett állandó megbízóm.

Most, hogy gyerekeim lettek, már nem vállalok ilyen mozgalmas munkákat (egyelőre legalábbis, ha kicsit nagyobbak lesznek, szívesen elvállalnék néha egy-egy megbízást), így fordítok, ezt itthon is tudom csinálni, mikor alszanak, vagy játszanak, vagy nincsenek itthon.

2011. febr. 5. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!