Gyógyszerészként el lehet helyezkedni? Vagy inkább vegyész (mérnök) ként?
Szerintem a vegyészként többet tudsz magaddal kezdeni,
mert a gyógyszerész drágább munkaerő, és a vegyész is sok mindent tud ezért a gyárak is sok vegyészt alkalmaznak olykor klasszikus gyógyszerészi feladatokra is.
Ez a gyógyszeripari része, de több iparág is nyitva áll előtted, szerintem kevésbé behatárolt a vegyészmérnöki munka,mert egy gyógyszerésznek vagy patika, vagy egyetem, esetleg gyár, gyógyszerügynök, vagy hivatal.
egy gyógyszerész
Vegyészmérnökit sokkal inkább ajánlanám. A gyógyszerész ugyanis mindenből tanul egy kicsit (elég sokat!!), de nem rendszerezetten és nem is túl logikusan. Jelenleg a magyarországi (és külföldi is valószínűleg) gyógyszergyárak vezetői és kutatói gárdája is leginkább VEGYÉSZMÉRNÖKökből áll, ill. vegyészekből. A BME-n a képzés a legjobb az országban, azon belül is a gyógyszeripari szakirány a legeredményesebb és leghasznosabb. Laborban elég sokat fogsz kutatni ha oda mész, 1-2 év ÖNÁLLÓ labormunka kelleni fog majd a szakdolgozatodhoz.
Vágj bele mindenképp, és adj hálát annak, aki az érdeklődésedet a kémia felé fordította! Sok sikert!
egy IV. éves vegy.mérnök hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!