Hogy kell ezeket az egyenleteket megoldani? (algebra)
2011. jan. 30. 15:02
1/13 anonim válasza:
Csak az elsőt néztem meg, de az nem egyenlet, hanem egy algebrai tört...
2/13 A kérdező kommentje:
bocs ,de én ehez nem értek ! 8 ból 4 et megtudtam csinálni ,de ezt nem . megoldást irj ha tudsz kösz .
2011. jan. 30. 15:10
3/13 anonim válasza:
Az egyenlet ott kezdődik, hogy van benne egyenlőségjel meg ismeretlen. A megoldása meg úgy zajlik, hogy ekvivalens átalakításokat végzünk vele, amíg az egyenlet egyik oldalán csakis az ismeretlen marad egy szál magában és a másik oldalon csak ismert dolgok vannak. Lehet fokozni azzal, hogy az ismert oldalt kiszámolod és 2 tizedesre kerekítve leírod.
4/13 A kérdező kommentje:
én eből semmit nemértettem ..
2011. jan. 30. 15:18
5/13 anonim válasza:
Az elég gáz. Nah mutass egy olyat, amit meg tudtál csinálni és írd le, hogy hogyan oldottad meg, hátha abból rájövünk, hogy igazából mit vársz tőlünk.
6/13 A kérdező kommentje:
(12x^2y^2 + 20xy^3)/(6x^2y + 10xy^2)=
1. lépés kiemelek a felső tagból 4xy^2-t, alsó tagból 2xy-t. ->
[4xy^2(3x + 5y)]/[2xy(3x + 5y)]
2. lépés: mivel látod alul fennt is 3x + 5y van, egyszerűsíted.
(4xy^2)/(2xy)
3. lépés: egyszerűsítesz 2-vel:
(2xy^2)/(xy)
4. lépés: egyszerűsítesz xy-val:
2y
pl ez .
2011. jan. 30. 16:05
7/13 anonim válasza:
8/13 anonim válasza:
neharagudj már meg krédező de azt amit előbb leírtál pár napja oldtam meg még egy ilyen kérdezőnek. mekkora idióta vagy, hogy azt mondod te csináltad meg közbe én csináltam.... surmó.
9/13 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
pfffff... neked fölöslegs megoldani bármit.
10/13 anonim válasza:
Mik ki nem derülnek XD, nahh akkor a maradék 3-at ráhagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!