Pszichológia szakos hallgatok! Elmagyaráznátok ezt mert nem értem? (figyelem)
Ez így igaz?
Az éberség nincs összefüggsében a teljesítménnyel mert átcsaphat szétszótrságba. Pl. tesi óra után a gyerekek izgákák nagyon.
Viszont egy rutin szerű feladat hatására csökken a figyelem, ezáltal pedig a teljesítmény.
Ezt nem igazán értem. Tehát ha az autóveztés rutinszerű lesz, akkor csökkeni fog a teljesítményem és gyakorlottan nagyobb esélyem lesz balesetre mint kezdőként???
nem vagyok pszichológia szakos, de mivel tanár vagyok, anno szigorlatom volt belőle:)
De sztem ehhez nem kell, csak az, hogy belegondolsz: amit rutinból csinálsz, arra nem összpontosítasz annyira, mivel ez úgy is megy.
Én akkor szoktam ezt megfigyelni, ha nagy közönség előtt kell felolvasnom valamit. Soha nem olvasom el előtte a szöveget, mert ha elolvasom, nem fogok annyira figyelni a szövegre, mivel ismerem, és így úgysem lesz gáz:) Viszont így minimum egyszer belesülök. Ha viszont teljesen ismeretlen a szöveg, anyira odafigyelek és összpontosítok, hogy mindig felolvasom hiba nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!