Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak engem háborít fel, hogy...

Csak engem háborít fel, hogy mennyi hallgató puskázással, csalással jut át a vizsgákon? Mit lehetne tenni a hatalmas méreteket öltött puskázások ellen?

Figyelt kérdés
Egyszerűen szörnyen idegesít, hogy azt látom, hogy tízesével jutnak át olyan emberek nehéz vizsgákon, akik SEMMIT nem tudnak az adott tárgyból, csak éppen az elméletet kipuskázzák, a gyakorlat részét leírják valakiről, vagy ami a legmeglepőbb, lefényképezik, kiküldik egy ismerősnek, aki megoldja nekik, visszaküldi, és leírja az illető, vagy mást küld be maga helyett dolgozatot írni. És ezeknek az embereknek diplomájuk lesz! Engem nem az érdekel, hogy valaki középiskolában biológiából puskázott, mert mondjuk őt nem érdekelte, mert közgazdász akart lenni, hanem ha például pénzügy számvitel szakon valaki számvitelből ilyen módszerekkel jut át. Más ugyanabból a tárgyból rengeteg tanulással tud csak jó jegyet szerezni, ő meg nulla tudással megkapja a kettest, hármast, négyest, vagy akár az ötöst is. Nem a jegyüket irigylem, mert majdnem kitünő vagyok, csak egyszerűen felháborít, hogy az ilyen emberek miatt aztán azt gondolják, hogy a diplomások segghülyék ahhoz, amit csinálnak. Ami viszont a legmegdöbbentőbb számomra, hogy a diáktársaik meg asszisztálnak ehhez az egészhez, és nem látnak benne semmi kivetnivalót. Nem jönnek rá, hogy ezzel az ő esélyük is romlik elhelyezkedéskor. Van még valaki, akit idegesít, hogy a diáktársai nulla tudással ugyanolyan diplomát fognak kapni mint ők?
2011. jan. 13. 09:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
51%
Akárhonnan szerzi az ember a puskát, valamilyen szinten már akkor is megjegyzi az anyagot, amikor a puskáról a dolgozatra másolja a választ. Meg egyébként amit a suliban megtanulsz, annak a nagy része csak elmélet, az a fontos, amit a gyakorlatban csinálsz. Minden szakon van gyakorlati óra is, azon nem lehet puskázni, és nem az elméleti dolgozatoknál, hanem ott a gyakorlaton derül ki, hogy ki mennyire ért az adott szakhoz.
2011. jan. 13. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!