Szeretnél Waldorf gimibe átmenni?
Előzőknek: oda nem a hülyék járnak, csak máshogy tanítják őket.
Kérdezőnek: ha mutatsz nekem Waldorf egyetemet és munkahelyet, akkor simán átmegyek.
A Waldorf suliba nem hülyék járnak. Egyszerűen csak más a tanítási rendszer.
Waldorf-ba akkkor ajánlatos csak menni, ha már első oztálytól kezdve odajársz. Mert ha csak gimitől kezdve, akkor az úgy nagyon nehéz. Mert át kell szokni a rendszerre. Nekünk ezt az egyik tanárunk mondta, mert neki az ismerősének az ismerőse odajár.
Valamint azt is el tudom mondani, hogy tényleg nagyon fura iskola. Én most vagyok 8.-os és voltak nálunk különböző sulikból reklámozgatni. Köztük egyik volt a Waldorf. És hoztak mintákat is. Én személy szerint nagyon ledöbbentem. Nekik nincs könyvük, nincs füzetük, semmi. Órán jegyzetelnek, és otthon elkészítik egy könyvnek. Ami nekünk jutott "könyv-példány" egy biosz "könyv" volt, amit úgy képzeljetek el, hogy olyan vastag, mint egy mőszaki papír, csak kicsit sárgásabb, és nincs borítója, mert azt is nekik kell megcsinálni, tehát olyan mint füzet, de a papír vastagsága miatt nem több 15-20 lapnál. És pl. ebbe a biosz "könyvbe" olyan rajzokat láttunk, hogy csak lestem. Nekik kell elkészíteni az emberi csontvázat, a bőrszöveteket, baktériumokat, mindent, ami nekünk úgymond "normális" diákoknak egy biosz könyvbe benne van.
Tehát ez a suli olyanoknak való, akik ilyen módszerrel tanulnak könnyen, illetve ha jól emlékszem, akkor kevés az osztálylétszám amiatt, hogy személyesen is tudjon foglalkozni vele órán a tanár.
Mindenesetre, nagyon érdekes suli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!