Ez miért nem jó érv az egyetem mellett? Mindenki szereti a csurukmelót ha jó a fizetés?
Sok korombeli (20-26) amikor hallja, hogy egyetemre járok, elkezd ooo-gatni, hogy mit élvezek azon az egyetemen? Minek kell még egy papírral is több?
Mesélik, hogy elmentek külföldre és mosogatnak vagy kőműves munkát végeznek és nagyon jól megvannak fizetve. Sőt még diploma sem kellett hozzá. Tényleg jó fizetésük volt, én is örvendenék még diplomával is akkora fizetésnek, de azért egész életemben nem szeretnék mosogatni. Mondtam nekik, hogy diploma azért kell, hogy tervezhess, hogy alkothass és hogy örvendj a munkádnak. Nem szeretnék tíz év múlva egy kövér szőrös hasú ember lenni aki minden reggel átkozza a melót. Erre ők persze leintettek, nem mondták de hülyének néztek.
Tényleg álomvilágban élek? Jó tudom, hogy a diploma nem egyenlő a munkahellyel meg a pénzzel, de azért a lehetőséget sem szabad kizárni.
Amúgy 21/f...műszakira járok.
"csurukmelót"
Ez mit is jelent magyarul?
"Mellesleg azt csinálod legalább, amit szeretsz"
Az nincs biztosítva! A munkaerőpiac dönti el.Túl sok a diplomás és sok szakmában meg hiány van!
A külföldi munkákat jól megfizetik, de ezek a képesítés nélkül végezhető dolgok olyanok, hogy szerintem nem lehet a végtelenségig csinálni. Főleg mert a korral az ember lassul és majd csak azt veszi észre hogy felvettek a helyére egy fiatalabb szintén külföldit. Ha már van képesítése valakinek és azon a területen dolgozik már más tészta, a szakmai tapasztalatot nem igazán lehet helyettesíteni lendülettel. Ez így van az egyetemi végzettséggel ÉS a szakmunkákkal is.
(én is műszakira járok, csak meló mellett levelezőn)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!