A könyvtáros munkához kell végzettség?
Persze, hogy kell!
A könyvtáros munka nem abból áll, hogy beírod a kikölcsönzött könyvek számát meg a lejárati dátumot.
A könyvtárosnak ismernie kell az ETO-t, a számítógépes rendszert tudnia kell kezelni (ehhez nem elég Excel-ismeret), a katalógusrendszert, meg úgy egyáltalán, legyen művelt, tájékozott, én elvárom, hogy ha egy könyvtárost kérdezek valamiről, akkor ő tudja miről beszélek, és ha konkrét választ nem is ad, meg tudja mondani, hogy hol keressem.
Bizony, én csak diplomával végezhetem, és az hagyján, de folyamatosan képezni kell magamat, hiszen lépést kell tartani pl. a technikai fejlődéssel. :-)
Lehet ezen kívül felsőfokú végzettséggel is dolgozni könyvtári asszisztensként, de akkor is folyamatosan képezni kell magad.
Én is azért akartam könyvtáros lenni, mert szerettem olvasni, aztán mikor az első halmazelméleteket megláttam, már tudtam, hogy itt valami csavar van a dologban. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!