Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aláírhatom ezt petíciót?...

Aláírhatom ezt petíciót? /magyar tannyelvű oktatásért Székelyföldön)

Figyelt kérdés
szeretném aláírni,de mielőtt a nevemet adom bármihez is,gondoltam megkérdezem mit gondolnak mások..
2009. jan. 28. 15:31
 1/7 A kérdező kommentje:

a link-->

[link]

2009. jan. 28. 15:32
 2/7 anonim ***** válasza:
persze, hogy aláírhatod,intézményekben is mindenhol aláírják.Ha valakinek kicsit is számít a magyarság az aláírja.
2009. jan. 28. 15:37
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm:-)nekem számít..:-)segíteni szeretnék.
2009. jan. 28. 15:37
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

hát, akkor én vagyok az akinek nem számít...

Én nem írnám alá, és meg is mondom miért.

Úgy gondolom, hogy amit mi elvárunk a románoktól, a szerbektől vagy akár a hottemtottáktól, azt nekünk is biztosítani kell nekik. Márpadig én azzal sem értek egyet, hogy egy nemzetiségi az anyanyelvén tanuljon. Félreértés ne essék, nem azt kifogásolom, hogy használhassa, sőt, művelhesse az anyanyelvét, tegye, sőt tegye ezt állami szponzorálás mellett, amivel nekem bajom van az az oktatás.

Lássuk be, hogy elvi hiba arra építeni a rendszert, hogy majdan "hazamegy". Nem fog, ott fog élni abban az országban, ahol született. Akkor pedig szerényen fogalmazva is, nem látom hasznosnak azt, ha az anyanyelvén tanul.

Művelődjön, szórakozzon, sőt, ha nem megy neki annyira az országa nyelve, akkor még kaphasson akár felzárkóztatást is az anyanyelvén. De tanulni a hivatalos nyelven tanuljon.

A szlovák Magyarországon magyarul, a magyar Romániában románul.

Szerintem.

2009. jan. 28. 17:14
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod.én természtesen tiszteletben tartom a te véleményedet is.
2009. jan. 28. 18:35
 6/7 anonim ***** válasza:
71%

Hogy lehetsz te ilyen elfásult?már meg ne haragudj második válaszoló.2milló magyar van Erdélyben ha románul tanulnának 50éven belül egysem lenne?Te ezt tartod jónak?A morális értékeid a földalatt vannak.

De azért jó tudni mit gondolnak az emberek honfitársukról.Minek magyar ha romániában él?Nem is magyar az hanem román, hiába tanul beszél, és mindent csinál magyarul, az román mert Romániában született.Ugye?Hát szép.Az ilyen emberektől mint te esik szét az egész magyar társadallom, nem számít hogy milyen nyelvet használunk, eltűnik az identitás a hovatartozás minden.Ez kell a magyaroknak.Szégyen gyalázat.

2009. jan. 28. 18:38
 7/7 anonim ***** válasza:
73%
szövegértésből egyes. leülhetsz...
2009. jan. 28. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!