Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gimnáziumban szülői kérvénnyel...

Gimnáziumban szülői kérvénnyel lehet egy évet visszamaradni?

Figyelt kérdés
4-es vagyok és az érettségim előre láthatóan nem úgy fog sikerülni, ahogy kéne. Nem lesz meg a pontszámom, hiába töröm magam és szeretnék egy évet maradni, ha nem találnék olyan szakot főiskolán, ahova érdemes 3ezer forintot kidobni :P.
2010. dec. 25. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Bukj meg és akkor még kérvény se kell.

csak vicceltem.szerintem kérdezz meg egy tanárt vagy az igazgatódat ő erre biztos tudja a választ

2010. dec. 25. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem tudok róla, hogy lenne olyan lehetőség, hogy valaki teljesítette a követelményeket, és bizonyítvánnyal a kezében újra jár. Már csak anyagi okok miatt sem: egy diák az államnak csomó pénzébe kerül, nem fognak pénzt fizetni olyanért, akinek erre nincs szüksége. De egyáltalán nem kell főiskolára menned, ingyen elvégezhetsz egy okj-s tanfolyamot, bőven van kínálat, közben pedig jobban felkészülsz az ismétlő érettségire abból a két tárgyból, amiből a pontjaidat akarod vinni. Ráadásul ha szakmába vág, még plusz pontot is kapsz érte. De egyáltalán: mért döntöd el most decemberben, hogy rosszul fog sikerülni az érettségid? A hátralévő négy hónap elég ahhoz, hogy ötösre felkészülj.
2010. dec. 25. 22:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem. 18 éves korig tankötelezett vagy.

Egyébként meg fölösleges kimaradnod. Ha nem sikerül majd újraérettségizel. Ennyi. Ne legyél hülye...

2010. dec. 25. 22:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Van 4 hónapod; még a legbirkább diákok is 3-asokkal a kezükben hagyják el az iskolát..

Amúgy meg ennyi igyekezettel nem lesz belőled semmi, mert szarsz az érettségire, a továbbtanulásra, dolgozni meg nem akarsz.

Meddig akarsz még lézengeni?

2010. dec. 25. 22:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 4-es 5-össel végigcsnáltam a gimi 5 évét úgy, hogy igazán sosem tanultam naphosszat, szerencsére jól fog az agyam, csak figyeltem órán. Érettségi előtt baromira meglátszottak a hiányosságok, legtöbb dologra csak addig emlékeztem ameddig kellett aztán azzal a lendülettel el is felejtettem többnyire. Sokan ajánlgatták a kidolgozott kész tételeket, de nem fogadtam el. Kidolgoztam szépen lassan mindegyiket magamnak, ezzel is rengeteget olvastam, és már félig megtanultam. Írásbelire ennyi elég volt. Szóbeli előtt két héttel kezdtem olvasgatni a tételeket, majd utolsó három nap szinte non stop tanultam. 3 ötössel, és 2 négyessel végeztem! Semmi sem lehetetlen, hülyeség lenne ezért még egy évet leledzeni a középsuliban. Ahogy előttem is mondták, tanulj addig valamilyen szakmát, majd érettségizz újra, jelentkezz újra a felsőoktatásba, így nem vész kárba ez az egy éves sem!
2010. dec. 25. 23:09
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azóta megoldódott :P..
2011. jún. 6. 12:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Amúgy meg nem, nem szarok az érettségire és nem is szartam :). Mind ötös lett, de százalékot vinnék tovább, azok meg 80 körüliek. De találtam egy olyan szakot, ami érdekel is és simán benn leszek.
2011. jún. 6. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!