Valaki leírná nekem az azonosságokat egyszeruen és világosan? ilyenekre gondolok hogy (a+b) ^2=a^2+2ab+b^2 ezt az egyet tudom és szunet után kulonbozetiek belole tudom hogy a google barátom de abbol az égvilágon semmit nem értek
(a+b)^2=(a+b)*(a+b)
(a+b)*(a+b)=a^2+ab+ba+b2=a^2+2ab+b^2
(szoroztam minden tagot minden taggal)
amúgy meg meg kell tanulni csak az ilyeneket nem olyan bonyolult és nem kell sok középszinten fejből
Nevezetes azonosságok
(a+b)²=a²+2ab+b²
(a-b)²=a²-2ab+b²
(a+b)(a-b)=a²-b²
(a+b)³=a³+3a²b+3ab²+b³
(a-b)³=a³-3a²b+3ab²-b³
a³+b³=(a+b)(a²-ab+b²)
a³-b³=(a-b)(a²+ab+b²)
Ezen nincs mit megérteni. Elvégzed a műveleteket és ezt kapod, de ha megtanulod nem kell szenvedni a számolgatással.
Minden benne van a függvénytáblázatban, feltételezhetően a matek könyvedben és ha nem linkeskedsz órán, akkor a füzetedben is.
Hihetetlen a sötétség...
Köszönöm a normálisaknak!=)
az ilyenek mint az utolsó elmehetenek a jo budos pi**ába..
tudod: okosabb lennél, ha csondben maradtál volna (matekkonyvem nincs, 3 hete elhagytam igért egyet egyik ismerosom: arra várok;)
de gondoltam ha már itt mindenki ilyen segitőkész akkor meg merem kérdezni:P
tehát ha te ilyen stílusban tudsz csak válaszolni akkor mi a jo budos francnak regisztráltál ide?:D vlaszolj nomálisan vagy sehogy mert erre az egvilágon senki sem kiváncsi
nah puszi pacsi; kinek mi:D:D
Utolso!
nem vagyok gyokér
ismersz tán?:D:D
vay ha valaki nem zseni vagy meg meri kérdezni ezen a tetves oldalon hogy mi a helyzet akkor már gyokér? tudtommal ez az oldal azért van hogy amire kiváncsi vagy.. megkérdezd
nem kotekedni kéne folyamatosan, hanem normálisan válaszolni.. kis gyökér!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!